Opgericht op 20 mei 1968
 

Tonny Klop-Methorst debuteert tijdens #EMK2016

London (GBR) – 25 mei 2016 – Tijdens de eerste dag van de Europese Masters Kampioenschappen 2016 (#EMK2016) in het Olympische Aquatic Centre in London heeft Tonny Klop-Methorst gedebuteerd. Zij maakt deel uit van een groep van 11 Biesboschzwemmers die deelnemen aan deze kampioenschappen. Behalve Tonny zijn er nog zeven debutanten.

Voor de Biesboschzwemmers begon het kampioenschap rustig met ‘alleen’ de deelname van Tonny aan de eerste dag. Tonny kwam aan de start van de 200 wisselslag bij de dames tussen 25 en 29 jaar. In een serie met Britten, Italianen en Fransozen tikte Tonny als 10e aan in een tijd van 2.52.54. Dit is ongeveer acht seconden langzamer dan haar snelste tijd ooit in een 50 meter bad. Het verschil met haar inschrijftijd is te verklaren door het gebrek aan trainingsarbeid van het afgelopen jaar. Tijdens de race waren duidelijk de aanmoedigingen te horen van haar ploeggenoten. Uiteindelijk werd Tonny 45e van de 67 geklasseerden zwemsters in haar categorie.

Morgen komen er vijf zwemmers aan de start. In het hoofdbad zwemt Dennis Klop zijn eerste afstand van dit EMK, de 50 schoolslag. Voor Tonny staat haar tweede en laatste start op het programma, de 200 vrije slag. Annette Wijnja, Marjo Goelema en Dian van Pelt zullen starten op de 50 schoolslag en net als Tonny zwemmen zijn in het tweede bad van het complex, het zogenaamde trainingsbad.

%d bloggers liken dit: