Opgericht op 20 mei 1968
 

Resultaten ONMK2016lb sessie 5

Aan de vijfde sessie van de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen 2016 lange baan ( ONMK2016lb) deden Paul en Annette Wijnja, Marjo Goelema en Harry Cornet mee. De middag begon met de schoolslag sprint en eindigde met de 4×50 wisselslag estafette.

Marjo vervolgde haar lijn op de schoolslag. Zij was in haar categorie de snelste en opnieuw betekende dit een club-, Brabants en Nederlands record. Annette werd in dezelfde categorie vierde, maar zij wist wel binnen de 40 seconden te blijven.

Harry wist bij de heren ook naar het goud te zwemmen, maar over zijn tijd zal hij niet tevreden zijn geweest. Haar bleef net boven de 33 seconden en verbeterde ‘slechts’ alleen het clubrecord

Op de 200 rugslag weet Annette ruim binnen de 3 minuten te blijven. Sinds haar revalidatie zwemt Annette veel rugslag en dat levert mooie resultaten op. Annette wist derde te worden op de 200 meter. Later dit kampioeschap zwemt ze ook nog de 100 meter.

Op de 200 vrije slag zwemt Paul naar een keurige 10e plaats in een tijd die 2 seconden langzamer is dan zijn 25m bad pr. De indeling was beter dan met de 100 meter al had Paul wel veel over in de laatste 50 meter.

Op de 100 vlinderslag weet Harry nipt de titel voor zich op te eisen. Met een verschil van 0,06 seconden krijgt hij het goud. Tevens weet hij het Brabants record te verbeteren.

De afsluitende estafette, 4×50 wisselslag, leverde ook een medaille op. Even werd er gehoopt op zilver omdat er bij een ploeg een overname niet goed zou zijn, maar daar was alles in orde en dus was er brons voor Annette, Marjo, Harry en Paul. Annette opende op de 50 rugslag met een club- en Brabants Record en ook een persoonlijk record. Marjo zwom een degelijke schoolslag en Harry was twee tienden langzamer dan zijn persoonlijke record. Voor Paul was er de eerste 28-er op de 50 vrije slag in een 50 meter bad. De eindtijd van de masters was sneller dan de inschrijftijd, dus een goede prestatie.

Deze middag leverde voor de vier Werkendammers drie gouden en 2 bronzen medailles op. Tevens werden er drie persoonlijke, zes clubrecords, drie Brabantse en een Nederlands Masters record gezwommen. Morgen is de laatste dag en tijdens de laatste sessie is er deelname op de 50 vlinderslag, 200 schoolslag, 50 vrije slag, 100 rugslag en 4×50 vrije slag estafette met opnieuw kansen op medailles en records.