Opgericht op 20 mei 1968
 

Resultaten ONMK2016lb sessie 3

Aan de derde sessie van het Open Nederlands Masters Kampioenschap 2016 lange baan deden vier masters van de Biesboschzwemmers mee. Annette Wijnja kwam aan de start van de 50 rugslag en op de 100 vrije slag waren er starts van Paul Wijnja, Harry Cornet en Marjo Goelema.

De 50 rugslag dames was het vierde programma nummer van de middag. Annette kwam in serie 6 aan de start en was ruim vier tienden van een seconde sneller dan in oktober vorig jaar in Luxemburg. Met haar tijd van 38.27 verbeterde ze haar persoonlijke record, clubrecord en Brabants record. Deze prestatie van Annette werd beloond met een bronzen medaille. Opnieuw een hogere klassering dan zij had op basis van de inschrijvingen.

Op de 100 vrije slag werden weer twee zilveren medailles aan het totaal toegevoegd. Harry en Marjo werden beide tweede. De tijd van Harrry was goed voor een club- en Brabantsrecord, voor Marjo was er ‘alleen’ een clubrecord. Het verschil met het Brabantse record was drie tienden van een seconde. Voor Paul was er een twaalfde plaats in een nieuw persoonlijk en clubrecord.

Na twee sessie zwemmen is de oogst op dit moment 2 goud, 2 zilver en 2 brons. Daarnaast zijn er 3 persoonlijke, 6 clubrecord, 4 Brabantse en 2 Nederlandse records door de vier masters bij elkaar gezwommen. Morgen middag zullen deze vier opnieuw het Eindhovense water induiken. Dan staat de 50 schoolslag, 200 rugslag, 200 vrije slag, 100 vlinderslag en 4×50 wisselslag op het programma met uiteraard ook dan weer mogelijkheden om medailles en records te behalen.