Opgericht op 20 mei 1968
 

LEN Masters top 10 2015

Net als bij de Wereld Zwembond (FINA) heeft ook de Europese zwembond een masters top 10 gemaakt over het jaar 2015. In deze top 10 komen twee zwemsters voor namelijk Marjo Goelema en Annette Wijnja. Er zitten wel foutjes in want Marjo staat in 2015 in twee categorieen en Annette heet ineens Trudy Wijnja Visser in plaats van Annette Wijnja Visser. Dit mag echter de pret niet drukken.

In de ranglijsten over de korte baan, het 25 meter bad, staat Marjo drie keer vermeld, maar wel op twee afstanden. Op de 50 meter staat Marjo als 7e in de ranglijst bij de 45-plussers. Dit is ook de categorie waarin zij vorig jaar aan de start kwam. Echter op de 100 meter staat ze ook in een jongere categorie, namelijk de 40-plussers. Zij staat daar met een tijd van 1.19.72 als 6e , terwijl ze in haar eigen categorie met deze tijd als 7e staat.

In de ranglijsten van het 50 meter bad, de lange baan, staat Marjo twee keer vermeld en Annette ondanks dat zij aan het herstellen was één keer. Marjo was op de 50 meter schoolslag vorig jaar in Europa bij de 45-plussers de derde zwemster. Op de dubbele afstand moet ze met een plaatsje lager genoegen nemen, namelijk vierde. Op deze nummers zal zij komende mei ook aan de start verschijnen in London (GBR) tijdens de Europese Masters Kampioenschappen. De snelste op de 50 meter zwemt 35.64 en Marjo had vorig jaar als snelste tijd 36.32. Op de dubbele afstand heeft Marjo een tijd gezwommen van 1.22.08 en de nummer één kwam tot een tijd van 1.19.07.
Annette staat op de 200 meter als 9e in de ranglijst met een tijd van 3.08.80 en het verschil met de snelste zwemster in haar categorie is ongeveer 15 seconden. De nummer één kwam vorig jaar tot een tijd van 2.53.69.

De tijden van vorig jaar zeggen natuurlijk niets voor de laatste week van mei van dit jaar in London (GBR). Het is ook afwachten welke zwemmers en zwemsters er aanwezig zijn.

In de all-in lijsten komt ook nog Biesboschzwemmer voor. Op de 50 schoolslag korte baan staat Marjo bij de 45-plussers met 35.32 als 10e geklasseerd.

Alle overzichten van de masters in Europa kun je vinden op http://len.eu/records/masters/2015.aspx

%d bloggers liken dit: