Opgericht op 20 mei 1968
 

IESET2016 dag 1 ochtendsessie

Tilburg, 26 maart 2016 – In Zwembad De Drieburcht te Tilburg wordt het Internationale Easter Swim Event Tilburg gehouden. Namens de Biesboschzwemmers kwamen deze ochtend 6 zwemmers aan de start, twee dames en vier heren. Vanmiddag mag Tom Kruis opnieuw aan de start komen van een finale.

De dag begon met de 100 schoolslag en Julia Verhoeven wist dicht bij haar inschrijftijd aan te tikken. Het resulteerde in een zevende plaats overall en dus de eerste reserve plaats. Tom Kruis kon bij de heren in de tweede 50 meter helaas zijn tempo niet volhouden en tikte daardoor ruim een seconde boven zijn tijd aan.

Op de 200 vrije slag kwamen drie heren aan de start, namelijk Richard Tiemstra, Simon Schmidt en Leendert Paans. Richard zwom voor de eerste keer deze afstand en deed dit niet overdienstelijk. Hij opende met ongeveer 1 minuut en 16 seconden en wist uit eindelijk aan te tikken in 2.47 en een paar honderdsten. Simon had als opdracht gekregen de 200 meter uit te zwemmen en dit lukte hem ook. Hij bleef op twee seconden van zijn tijd steken, maar uitzwemmen was het doel. Voor Leendert was het een aparte ervaring na de afgelopen week. Tijdens het inzwemmen merkte hij dat hij geen ‘grip’ op het water had, maar hij wist een goede 200 meter te zwemmen. Hij bleef iets meer dan een seconde boven zijn inschrijftijd steken.

Op de 50 vlinderslag kwamen de gezusters Verhoeven aan de start. Laura wist ruim een seconde onder haar inschrijftijd te blijven en had een mooie onderwaterfase na het keerpunt. Julia zwom een hoger ritme en de hoop was dat ze daarmee sneller dan ooit zou zijn. Dit lukte net niet, ze bleef op ruim drie tienden van haar inschrijftijd steken.

Op de 200 vlinderslag kwam Leendert aan de start, na de 200 vrij had hij aangegeven liever niet te willen zwemmen, maar toch ging hij de strijd aan. Leendert tikte ruim boven zijn inschrijftijd aan, maar het was voldoende voor een finaleplaats. Echter gezien de afgelopen week is er besloten om deze finale start af te melden.

Op de vrije slag sprint was het niet Laura maar Julia die een persoonlijk record zwom. Laura bleef op 0,14 seconden van haar inschrijftijd steken, mogelijk door de minder goede finish. Julia daarentegen wist 0,15 seconden van haar inschrijftijd af te halen en zodoende kwam ze lachend het water uit. Ook Simon wist een persoonlijk record te zwemmen. Hij haalde 0,09 seconden van zijn tijd af en kwam hierdoor dichter bij de grens van 26 seconden. Zijn nieuwe toptijd is nu 26.12

Op de 200 wisselslag kwamen Richard en Tom aan de start. Richard wist na de 200 vrij opnieuw een goede 200 meter te zwemmen. Hij merkte wel dat 200 meter een andere aanpak vergt dan de 100 meter, maar zijn eindtijd van 3 minuten 6 en een beetje seconden was voor hem niet verkeerd. Tom was met zijn eindtijd van twee seconden boven zijn record niet tevreden. Echter na alle series bleek hij als zesde overall geeindigd te zijn en mag hij dus in de finale starten. Vanmiddag heeft hij dus nog een kans om zijn tijd aan te scherpen.