Opgericht op 20 mei 1968
 

BWK2016 dag 2 Brons en clubrecord

De tweede dag van de Brabantse Winter Kampioenschappen 2016 (#BWK2016) in Roosendaal heeft een medaille, 6 persoonlijke en een clubrecord opgeleverd. De records waren voor Leendert Paans, Simon Schmidt en Femke Golverdingen. In de estafette zwommen twee zwemmers ook sneller dan ooit, maar deze tijden tellen helaas niet.

Het eerste nummer van de dag was voor de jongens 100 meter vlinderslag. Leendert, Simon en Tom wisten alle drie hun tijden aan te scherpen. Simon mocht als eerste zwemmen en verbeterde zich met bijna één en drie kwart seconde. Een serie later dook Tom het water in en hij wist onder de tijd te blijven van Simon. Zij verbetering was bijna 1,3 seconden. Een aantal series daarna mocht Leendert ‘eindelijk’ zwemmen, hij wilde heel graag een medaille halen en dit lukte hem uiteindelijk ook. Zijn eindtijd was bijna zeven tienden sneller dan eind december vorig jaar en ook nog goed voor een bronzen medaille.

Op de vrije slag konden de drie jongens zich niet met de prijzen bemoeien. Tom bleef het dichtste bij zijn snelste tijd ooit en Leendert zwom wel lekker, maar niet snel genoeg. Voor Simon werd het een teleurstelling. De eerste 50 meter ging nog goed, maar daarna kon hij zijn tempo niet volhouden en verloor hij veel tijd.

Na de pauze mocht Julia Verhoeven het water in duiken voor haar 200 wisselslag. Ze opende een seconde sneller dan twee weken geleden en dat merkte ze zeker aan het einde van haar race. Ze kwam helemaal kapot het water uit, maar ze was desondanks toch redelijk tevreden. Ze bleef binnen de door haar gestelde doeltijd.

Op de schoolslag verraste Leendert met een forse verbetering. In een ogenschijnlijk rustig tempo zwom Leendert ruim twee en een halve seconde van zijn tijd. Een knappe prestatie voor iemand die niet bekend staat als schoolslag zwemmer. Simon wilde heel graag onder de 1.20 blijven, maar helaas gaf het score bord een tijd aan die bijna een seconde langzamer was. Het probleem van de vrije slag speelde hem opnieuw parten. Een serie daarna ging Tom te water en hij heeft als doel aan het einde van het seizoen sneller te zijn dan Marjo Goelema (1.15.1) ooit is geweest. De tijd op het scorebord was bijna onder de 1 minuut en 16 seconden, dus weer stap dichter bij het doel.

In de afsluitende estafettes waren lichtpunten. Bij de meiden mocht Femke Golverdingen invallen voor Redine van Breugel en dat deed ze met verve. Femke verbeterde zich met ruim driekwart seconde. Larissa Huisman nam daarna over en zij zwom een seconde sneller dan ooit. Voor Julia en Ilse waren er dan geen verbeteringen, maar uiteindelijk zwommen zij ook degelijke races en dit resulteerde in een mooie vijfde plaats. Bij de jongens werd Simon op de rugslag gezet en mocht Tom afsluiten met de vrije slag. Nick en Leendert zwommen respectievelijk de school- en vlinderslag. Simon was helemaal leeg en kon niet voorkomen dat het verschil met de andere vijf ploegen best groot werd. Nick nam daarna over en hij steeg weer boven zichzelf uit. Nick was bijna 4 seconden sneller dan ooit. Leendert en Tom probeerde alles om het verschil kleiner te maken, maar uiteindelijk zat er niet meer in dan een vierde plaats op drie seconden van het brons. De eindtijd was echter wel bijna zes seconden sneller dan het clubrecord en dus hebben de jongens dit weekend twee clubrecords gezwommen.

De score voor het weekend was 10 persoonlijke records, 2 clubrecords en een bronzen medaille. De volgende ‘Brabantse’ zijn eind mei van dit jaar en dan zullen er misschien wel een grotere score uitkomen.