Opgericht op 20 mei 1968
 

Tom Kruis blinkt uit

Oosterhout, 20 december 2015 – Een dag na de succesvolle clubkampioenschappen hebben 10 zwemmers deelgenomen aan een wedstrijd in Oosterhout. In het gehalveerde 50 meterbad gingen zij de strijd aan met de klok en allen wisten een persoonlijk record te zwemmen. Tom Kruis blonk uit met drie persoonlijke records op evenzoveel afstanden.

Tom had zich ingeschreven voor de 100 rug- en schoolslag en 200 wisselslag. Op de 100 rugslag begon hij met een verbetering van negen tienden van een seconde. Op de schoolslag volgde een verbetering van ruim twee tienden. Op de wisselslag was de verbetering van Tom het grootst. Hij bleef met anderhalve seconde onder zijn oude tijd. Alle tijden waren uiteraard goed voor limieten voor de Brabantse Winter Kampioenschappen. Deze had hij al, maar door deze verbetering zal hij hoger op de inschrijflijsten komen.

Ilse van de Pol, Larissa Huisman en Leendert Paans hadden gekozen om een lange afstand te zwemmen. De dames zwommen de 800 meter vrije slag en Leendert voegde daar nog 700 meter aan toe. Zowel Ilse als Larissa verbeterde hun tijden. Ilse haalde ruim een minuut van haar tijd af en Larissa bijna 40 seconden. Daarnaast verbeterde Ilse ook nog haar tijd op de 400 meter halverwege de 800 meter. Leendert zwom voor het eerst een afstand langer dan 400 meter in een wedstrijd. De 800 meter wist hij binnen de tien minuten te zwemmen en daarna kon hij nog steeds zijn tempo goed vasthouden en tikte hij ruim binnen de 19 minuten aan. De prestaties van deze drie zwemmers is extra groot aangezien ze allen een mooie indeling lieten zien.

Femke Golverdingen en Julia Verhoeven hadden toen zij hun tijden zagen de pest er in. Femke bleef op de 100 rugslag op 21 honderdsten van de limiet steken. Julia was op de 200 wisselslag 0,27 seconden te laat bij de kant om op dit nummer naar de ‘Brabantse’ te mogen.

Chimène Huisman, Nick Lisman, Simon Schmidt en Laura Verhoeven waren de andere deelnemers. Chimène verbeterde zich op de 100 wisselslag en 50 vrije slag. Haar tijd op de 50 ‘vrij’ had ze een dag eerder al aangescherpt, maar het kon dus nog sneller. Nick wist tijdens de clubkampioenschappen zich niet te verbeteren op de 50 ‘vrij’, maar in Oosterhout bleef hij voor het eerst binnen de 31 seconden. Nu op naar de grens van de halve minuut. Voor Simon was er een verbetering van zes seconden op de 200 schoolslag en Laura haalde net als Chimène opnieuw iets van haar tijd af op de 50 vrije slag. Ze was nu 0,05 seconden sneller dan een dag eerder.

Op derde kerstdag duiken nog een aantal zwemmers in Dordrecht het water in en sluiten zij daarmee het jaar 2015 af. Op 2 januari 2016 gaan de eerste zwemmers al weer het water in voor een wedstrijd van 200 minuten in Gorinchem. Dit is voor het eerst dat daar Biesboschzwemmers aan deelnemen.