Opgericht op 20 mei 1968
 

Vierde plaatsen voor Romée van Rossem

Boxtel, 13 december 2015 – In Boxtel hebben vier jonge zwemmers van de Biesboschzwemmers deelgenomen aan de tweede wedstrijd van de miniorencyclus van dit seizoen. Chimène Huisman, Marieke Ruijtenberg en Maud de Visser zwommen de 200 vrije slag. Romée van Rossem zwom naast de 200 ‘vrij’ ook nog 100 meter vlinderslag.

Romée wist op beide onderdelen de beste klassering van de vier zwemsters te bereiken. Op zowel de vrije slag als vlinderslag werd ze vierde. Romée zwom deze afstanden voor de eerste keer en deed dat heel verdienstelijk. Het is heel knap dat zij op de vlinderslag niet gediskwalificeerd is, want het is een zwaar nummer.

Ook Chimène en Marieke zwommen voor de eerste keer de 200 vrije slag. Beide lieten een goede indeling zien en wisten aan het einde van hun race hun tempo te verhogen en daarbij een goede techniek te houden.

Voor Maud was het niet de eerste keer dat zij de 200 ‘vrij’ zwom, maar zij ondervind nog veel naweeën van haar armbreuk van afgelopen zomer. De korte afstanden gaan goed, maar zodra Maud meer dan 100 meter moet zwemmen wordt het steeds zwaarder en dat maakt het voor haar op dit moment niet leuk.

Medio januari 2016 staat de volgende wedstrijd van de miniorencyclus op het programma en het is voor Maud zeker te hopen dat het een stuk beter mag gaan. Voor Chimène, Marieke en Romée is het hopelijk een vervolg op de goede weg.

%d bloggers liken dit: