Negenklapper voor recreanten Biesboschzwemmers

Andel, 26 september 2015 – De eerste wedstrijd van het seizoen 2015-2016 werd georganiseerd in Andel voor de zwemmers tussen 6 en 13 jaar. De Biesboschzwemmers waren aanwezig met 23 zwemmers tussen 6 en 11 jaar. In de oudste categorieën hadden de Werkendammers geen deelname waardoor zij in de tussenstand punten verloren en uiteindelijk derde werden, één punt achter de nummer twee. De prijzen werden gewonnen door Celine Besselink, Harmen den Hollander, Hanno Muijt, Niels Muijt, Leonard Oevermans, Mathilde Verheij en Tess Vonk.

Tess is de jongste zwemster van de Werkendamse zwemclub en zij wist de grootste winst te pakken deze wedstrijd op de 25 meter schoolslag. Zij haalde bijna 20 seconden van haar tijd af en werd beloond met een zilveren medaille. Op de rugslag wist Hanno Muijt bij de jongste jongens ook een zilveren medaille te veroveren. Op de schoolslag wist Hanno opnieuw in de prijzen te eindigen. Hij verbeterde zijn tijd met ruim zes seconden en hij kreeg nu een bronzen medaille omgehangen.

Bij de 8 en 9 jarigen wisten de jongens voor de prijzen te zorgen. Op de eerste afstand, de 50 vrije slag, zwom Niels het snelst van alle jongens en dus kreeg hij het goud omgehangen. Achter Niels wist Leonard Oevermans te verrassen met een bronzen medaille. Later op de 25 rugslag was Niels opnieuw de beste van alle jongens en dus was er opnieuw goud voor hem.

Bij de meisjes van 10 en 11 jaar wisten Celine Besselink en Mathilde Verheij op de 50 schoolslag op het podium te komen. Celine verbeterde zich met ruim drie seconden en ze hoefde maar één meisje voor zich te dulden. Mathilde was bijna vijf seconden sneller dan ooit, maar ze kwam 0,3 seconden tekort om Celine te verslaan en dus was ze derde. Op de 50 rugslag was er voor de meisjes geen medaille, maar Harmen den Hollander wist bij de jongens wel het podium te halen. Harmen verbeterde zich met bijna vijf seconden en dit was goed voor een derde plaats.

Behalve de prijswinnaars werden er ook nog een grootte hoeveelheid tijden verpletterd. Zij komen op naam van Yara Besselink, Sjack van Es, Berra Heijstek, Sara Hovestadt, Chimène Huisman, Rachel van der Linden, Rens Lisman, Marina Muijt, Patrick Oevermans, Andrea van Oord, Leandra van Oord, Romée van Rossem, Marieke Ruijtenberg, Jurian Verheij en Maud de Visser. In totaal werden er 35 tijden verbeterd door de zwemmers, bijna alle zwemmers zwommen wel een persoonlijk record. Een mooi begin van het seizoen.

De volgende wedstrijd van de Jeugd4Kamp is pas volgend jaar eind januari, maar een maand daarvoor staan voor deze zwemmers, aangevuld met de andere leden van de Biesboschzwemmers, de clubkampioenschappen op het programma en kan men zien wat er in drie maanden tijd weer geleerd kan worden waardoor er weer vele tijden verbeterd kunnen worden.