Opgericht op 20 mei 1968
 

Fina masters ranglijsten 2014

Ieder jaar wordt door de wereld zwembond, FINA, een ranglijst uitgegeven van de gezwommen tijden. Dit wordt ook gedaan voor de masters. In deze lijsten komen twee zwemmers van de Biesboschzwemmers voor, namelijk Annette Wijnja en Marjo Goelema en zij zijn hier met recht trots op.

Er wordt een ranglijst bijgehouden voor het 25 meter bad, korte baan en ook één voor de lange baan, het 50 meter bad en in beide baden komen Marjo en Annette voor en natuurlijk op de schoolslag.

In het 25 meter bad staat Marjo als derde op de 50 meter schoolslag. Op deze afstand staat Annette als nummer 10 geklasseerd. Op de dubbele afstand vinden we Marjo op de achtste plaats bij de dames 45 tot 49 jaar. Op de 200 meter schoolslag staat Annette op de hoogste klassering voor het 25 meter bad, ze staat hier namelijk als nummer 2 genoteerd.

In het 50 meter bad staat alleen Annette in de ranglijst genoteerd. Op de 200 meter schoolslag vinden we Annette terug op een zevende plaats.

In de ranglijsten van 2013 stond naast de beide dames ook Harry Cornet genoteerd. Toen waren er klasseringen op de 50 schoolslag voor Harry en Marjo. Marjo zowel in het 25 als het 50 meter bad en Annette op de 200 meter schoolslag in de beide baden. Dus Annette en Marjo zijn ten opzichte van 2013 gestegen.