Opgericht op 20 mei 1968
 

Zes records voor masters Biesboschzwemmers

Andel, 15 maart 2015 – In Andel deden 14 masters van de Biesboschzwemmers, zwemmers vanaf 20 jaar, mee aan de tweede masterswedstrijd van de Zuidelijke Cirkel 2015. Bastiaan Baggerman, Rob den Besten, J.P. van Rossem en Mark Visser wisten clubrecords te verbeteren. Voor Arjan Kamp, Jantine Paans en Annerieke Stoop was het een eerste kennismaking met het wedstrijdzwemmen bij de masters. Behalve de clubrecords werden er ook nog 11 persoonlijke records aangescherpt.

Voor de masters is er bij de Biesboschzwemmers de mogelijkheid om twee keer in de week te trainen. De ene keer wordt er met name aan de conditie gewerkt en de tweede keer staat de techniek meer op de voorgrond. Dit geeft zeker bij de minder ervaren zwemmers een goed resultaat. De tijden van Bianca en Rob den Besten en J.P van Rossem zijn hiervan getuige. Bianca verbeterde zich op de 25 vrije slag, terwijl haar man zich verbeterde op de 25 ‘vrij’ en schoolslag. Beide afstanden betekenden ook tevens verbeteringen van zijn eigen clubrecords bij de 55-plussers. J.P. wist zich te verbeteren op de 25 rugslag en 50 vrije slag en op de laatste afstand betekende dit eveneens een verbetering van zijn clubrecord bij de 50-plussers.

Bastiaan en Mark wisten op de 200 vrije slag de clubrecords aan te scherpen. Mark deed dit bij de 25-plussers en Bas in de categorie 45 tot 49 jaar. Helaas bleven beide boven hun persoonlijke records. Bas zwom ook nog de 50 ‘vrij’ en ook hier bleef hij net boven zijn beste tijd steken. Mark zwom op de 25 vrije slag naar een nieuwe toptijd en hij kwam maar enkele honderdsten te kort voor het clubrecord.

De persoonlijke records waren verder nog voor Marianne van Berchum op de 25 vrije slag en schoolslag en Jovanca van Dalen-Huisman op de 25 en 50 vrije slag en 25 schoolslag.

Voor Sabrina Boekhout, Willem Boljé, Erik Huisman en Ingmar Visser waren er geen persoonlijke records te noteren, maar hun tijden waren wel in de buurt van die beste tijden ooit en in sommige gevallen werd er een afstand voor het eerst gezwommen, dus kon er geen tijd verbeterd worden.

De dag werd voor de Biesboschzwemmers afgesloten met de estafettes. Op de 4×50 wisselslag kwamen twee ploegen aan de start. De jongste ploeg bestaande uit Marianne, Rob, Bastiaan en Jovanva bleef de oudere ploeg ruim voor. De oudere ploeg bestond uit J.P., Bianca, Sabrina en Erik.

Halverwege april staat de volgende wedstrijd van de Zuidelijke Cirkel op het programma, dan is de locatie Nijmegen. Daarna zal in mei het Nederlands Masters Kampioenschap in Eindhoven de volgende stop zijn voor enkele masters.