Vijf medailles voor minioren Biesboschzwemmers

Breda, 15 maart 2015 – Een groep van zes zwemmers heeft in Breda twee gouden, twee zilveren en een bronzen medailles gehaald. Daarnaast zijn er zes persoonlijke records genoteerd. De dag na de BiesBosch Trofee is dit een heel goed resultaat. Medailles werden er gewonnen door Simon Schmidt, Laura Verhoeven en Romée van Rossem.

De medaille van Romée was een verrassende medaille, want op de vlinderslag kan er veel verkeerd gaan. Romée dit alles goed en dit werd beloond met een bronzen medaille. Eerder had ze al een persoonlijk record gezwommen op de 100 schoolslag en daar eindigde ze net op de vierde plaats.

Simon en Laura zwommen de 200 wisselslag en schoolslag. Voor Simon was het niet moeilijk om goud te winnen, omdat hij de enige deelnemer was. Op de schoolslag wist Simon een klein persoonlijk record te zwemmen en op de wisselslag bleef hij er net boven steken. Laura wist, net als Simon, op de schoolslag naar een persoonlijk record te zwemmen en bleef op de wisselslag er ook boven steken. Beide races waren echter wel goed voor zilver.

Chimène Huisman, Marieke Ruijtenberg en Maud de Visser waren de andere deelneemsters. Chimène was wel sneller dan haar inschrijftijd op de schoolslag, maar ze had een dag eerder al haar record aangescherpt. Voor Marieke was er een persoonlijk record op de schoolslag met een ‘hap’ van bijna 7 seconden. Maud verbeterde zich op de schoolslag met ruim 3,5 seconden en werd vijfde. Op de vrije slag eindigde ze een plaats hoger en dus net naast het podium.

De laatste wedstrijd van de miniorencyclus is medio april en dan komen de Werkendammers weer in Breda aan de start.