Opgericht op 20 mei 1968
 

Goede verbeteringen voor Biesboschzwemmers

Amersfoort, 1 maart 2015 – Tijdens een limietwedstrijd in Amersfoort hebben 8 zwemmers van de Biesboschzwemmers voor het eerst dit jaar een wedstrijd in een 50 meter bad gezwommen. Met 15 persoonlijke records, 10 Brabantse limieten en 2 limieten voor de Nederlandse Kampioenschappen was het een geslaagde middag. Tom Kruis, Leendert Paans en Simon Schmidt wisten de limieten te zwemmen.

Tom startte op de 50 en 100 vrije slag en 200 schoolslag en wist op al deze nummers te voldoen aan de Brabantse limieten, daarnaast was zijn 100 meter tijd tijdens de 200 ‘school’ ook goed voor een limiet. Alle tijden van Tom waren sneller dan zijn snelste tijden ooit in een 50 meter bad. Op de 200 meter schoolslag wist hij voor het eerst binnen de 3 minuten te finishen.

Leendert had één start minder dan Tom ingeschreven, namelijk de 100 en 200 vlinderslag. Afgelopen zomer wist Leendert verrassend vierde te worden op de 100 meter en de verwachting was dat hij vanmiddag die tijd zou verbeteren. Helaas lukte dit niet, al was zijn technische uitvoering wel beter dan in juni 2014. Zijn tijd was echter wel sneller dan de limiet voor de Nederlandse Kampioenschappen. Later op de 200 vlinderslag verbeterde Leendert zich wel, hij was bijna 8 seconden sneller dan ooit.

Simon startte op de 50 rug- en vrije slag en 100 vrije slag. Op de vrije slag sprint verbeterde Simon zijn tijd met ruim vier tienden van een seconden en dit is goed voor een startbewijs voor de ‘Nederlandse’. De 50 rugslag was heel snel na de vrije slag, maar toch was Simon maar nipt langzamer dan zijn snelste tijd ooit. De 100 meter ging niet lekker en dus was er de teleurstelling van een slechte tijd.

Julia Verhoeven is sinds december vorig jaar in goede vorm en dat bleek zeker op de 200 wisselslag. Julie verbeterde daar haar snelste tijd van zowel het 25 meter als het 50 meter bad. Het begin van de wisselslag, de vlinderslag, was heel goed. Helaas werd er geen tijd opgenomen, anders was dit zeker in de buurt van haar persoonlijke record geweest. Op de 50 rugslag was ze net iets langzamer, maar op de 100 schoolslag ging er ruim 2 seconden van haar tijd af.

Larissa Huisman zwom haar eerste wedstrijd sinds een ongelukkige val in december, waarbij haar knieschijf uit de kom schoot. Haar tijd op de 50 vrije slag was maar iets langzamer dan zij ooit is geweest en op de 50 vlinderslag bleef ze binnen de door haar gewilde 40 seconden en was ze zelfs drie seconden sneller dan in een 25 meter bad. Het lijkt er dus op dat ze terug is en met het uitbreiding van haar trainingen zal ze binnenkort ook haar tijden in het 25 meter gaan aan scherpen.

Voor Erik Huisman, Nick Lisman en Laura Verhoeven waren er ook nieuwe toptijden. Erik verbeterde zich 50 en 200 schoolslag en 100 vrije slag, terwijl Nick dit deed op de 50 rug- en schoolslag. Laura was sneller dan ooit in het 50 meter bad op de 100 schoolslag en 50 vrije slag, waarbij haar tijd op de ‘vrij’ zelfs een halve seconde sneller is dan haar tijd uit het 25 meter bad.

Het komende weekend zwemmen de Werkendammers de laatste wedstrijd van de competitie in Papendrecht en het doel is een top klassering in de eindstand. Dit zal moeilijk worden vanwege de afwezigheid van enkele zwemmers. Een week later is de BiesBosch Trofee in Andel, waarbij De Warande als bekerhouder het opneemt tegen de Biesboschzwemmers, PSV uit Eindhoven, WZV uit Waalwijk en Zwemlust-Den Hommel uit Utrecht.