Dertien medailles voor Biesboschzwemmers

Andel, 28 februari 2015 – De derde wedstrijd van de Jeugd4kamp van het seizoen 2014-2015 werd door de Biesboschzwemmers georganiseerd. Met een oogst van 3 gouden, 5 zilveren en 5 bronzen medailles was er veel succes. Daarnaast werden er ook nog 8 limieten voor de Brabantse en een limiet voor de Nederlandse Kampioenschappen behaald. Behalve al dit geweld werden er ook nog 28 persoonlijke records scherper gesteld. Na bijna 2 uur zwemmen werden de Werkendammers opnieuw tweede achter de zwemmers van ZVDO.

Het goud werd door drie verschillende zwemmers behaald. Jan-Bart Verheij was de beste op de 25 meter vlinderslag. Femke Golverdingen wist de 50 vrije slag te winnen en Julia Verhoeven was de snelste op de 100 schoolslag. Zij wist haar tijden op de 50 en 100 meter aan te scherpen en beide tijden waren goed voor de startbewijzen voor de ‘Brabantse’.

Vier zwemmers wisten een zilveren medaille te halen, waar Rebecca Branderhorst twee keer op de tweede plaats eindigde. Zij was op zowel de 50 ‘vrij’ als de 100 schoolslag de op één na beste. Op de schoolslag mag ze net als Julia naar de ‘Brabantse’. Naast het goud op de vlinderslag wist Jan-Bart op de 50 vrije slag naar het zilver te zwemmen. Hij bleef voor het eerst binnen de 40 seconden. Jan-Pieter de Raad haalde, net als Jan-Bart, zilver op de vrije slag sprint. De laatste zilveren medaille was opnieuw voor een jongen, namelijk Harmen den Hollander. Hij eindigde achter Jan-Bart de 25 ‘vlinder’ als tweede.

Een kwintet zwemmers wisten een bronzen medaille te halen en maakten hiermee de dertien medailles vol. Ché Visser was op de 50 vrije slag goed voor een tijdsverbetering van ruim 10 seconden en kreeg daarnaast ook nog brons omgehangen. Voor Lotte Vink was er op de 25 ‘school’ een bronzen medaille. Zij zwom deze afstand voor de eerste keer, dus dit was een grote verrassing. Yara Besselink haalde eveneens op de 25 schoolslag een bronzen medaille in een nieuw persoonlijk record. Zij haalde enkele tienden van haar tijd af. Laura Verhoeven wist achter haar zus ,Julia, en Rebecca op de 100 schoolslag derde te worden en wist net als de eerste twee dames zich te plaatsen voor de Brabantse Zomer Kampioenschappen. Lianne de Raad wist op de 25 vlinderslag haar tweelingzusje, Hannelie, net voor te blijven, het verschil was 0,04 seconden en mocht daardoor als laatste op het podium plaats nemen voor een bronzen medaille.

Simon Schmidt heeft zich al geplaatst voor de Brabantse Kampioenschappen en mag dan wel mee zwemmen, maar komt niet in aanmerking voor de medailles. Op zowel de 100 schoolslag als de 50 vrije slag wist hij goede tijden te noteren. Voor Julia geldt op de 50 vrije slag hetzelfde als voor Simon en zij wist zich op dit nummer met bijna driekwart seconden te verbeteren.

Tijdsverbeteringen waren er verder nog voor Sara Hovestadt, Chimène Huisman, Rachel van der Linden, Rens Lisman, Marina en Niels Muijt, Leandra van Oord, Jurrian en Mathilde Verheij en Hannah Vink.

Begin april is de laatste wedstrijd van de Jeugd4kamp voor dit seizoen. Den Doorn is dan de organisator en het lijkt er op dat de Werkendammers stevig op de tweede plaats staan achter ZVDO en voor Den Doorn en Bijtelskil.