Opgericht op 20 mei 1968
 

Kwartet clubrecords voor kwintet

Veldhoven, 8 februari 2015 – Op een vroege zondag ochtend hebben vijf masters van de Biesboschzwemmers deelgenomen aan de eerste wedstrijd van de Zuidelijke Cirkel 2015. Dit jaar zijn vijf van de zes wedstrijden in Brabant. Marianne van Berchum, Rob en Bianca den Besten, Erik Huisman en debutant J.P. van Rossem hadden zich voor diverse nummers ingeschreven en er kwamen goede tijden op de klokken.

De oudste heren, Rob en J.P., waren verantwoordelijk voor de clubrecords. Rob is de eerste deelnemer namens de Biesboschzwemmers die in de categorie 55 tot 59 jaar aan de start komt en iedere keer dat hij een afstand zwemt waarop nog geen tijd is genoteerd zal een clubrecord zijn. Rob startte in Veldhoven op de 25 rug- en vrije slag. De rugslag was voor Rob zelfs de eerste keer, terwijl hij op de vrije slag net boven zijn snelste tijd ooit bleef steken. J.P. had een iets drukker programma met ook de 25 rug- en vrije slag, maar daarnaast ook nog 50 vrije slag. Op de rugslag verbeterde hij het record en ook het record op de 50 ‘vrij’ moest er ook aan geloven. J.P. verbeterde zijn eigen persoonlijke record op de 50 vrije slag met ruim twee seconden.

Marianne en Erik wisten beide ook een tijd te verbeteren. Marianne deed dit op de 25 vrije slag met ruim twee tienden, terwijl haar tijden op de 25 rugslag en 50 vrije slag ook niet slecht waren. Erik haalde ruim drie tienden van zijn 50 ‘vrij’ af, terwijl hij op de 25 vrije slag maar 0,01 seconden boven zijn snelste tijd bleef. Op de 100 meter vertrok hij rustig, waardoor hij niet in staat was om zijn record aan te scherpen.

De laatste deelnemer, Bianca, kwam op vier nummers aan de start en wist op allen goede tijden te noteren, maar net niet snel genoeg voor een tijdsverbetering. Bianca zwom de 25 vlinder-, rug- en vrije slag en de 50 vrije slag. Op de langste afstand had ze haar beste prestatie in vergelijking met haar beste tijd.

Over ruim een maand is de volgende wedstrijd van de Zuidelijke Cirkel en dan zal de afvaardiging waarschijnlijk een stuk groter zijn aangezien de wedstrijd in het thuisbad te Andel wordt gehouden. Den Doorn is dan gastheer. De overige wedstrijden zijn in Nijmegen, Breda (2 keer) en Eindhoven.