Opgericht op 20 mei 1968
 

Clubrecords Tom Kruis en Leendert Paans

Sliedrecht, 7 februari 2015 – Een week na de Nederlandse Junioren Kampioenschappen waren de Biesboschzwemmers in Sliedrecht om deel te nemen aan een limietwedstrijd. De 14 zwemmers waren goed voor 22 persoonlijke records, 2 clubrecords en 18 limieten voor de Brabantse Kampioenschappen. De tijden van Leendert Paans en Tom Kruis waren goed voor clubrecords.

De eerste die een clubrecord wist te verbeteren was Tom op de 200 meter schoolslag. Tom opende heel sterk, ongeveer een seconde boven zijn 100 meter tijd, en wist dit tot het einde vol te houden. Hierdoor bleef hij ruim 2 seconden binnen het clubrecord van Giel van Dijk. Giel had dit in record in bijna 9 jaar geleden in Gorinchem gezwommen. Later op de 200 vrije slag wist Tom voor het eerst binnen de 2 minuten en 20 seconden te finishen ook hiermee was hij uitermate tevreden.

Deze middag raakte Giel nog een record kwijt, namelijk op de 400 meter vrije slag. Leendert begon voor zijn doen snel en kon dit volhouden. Aan het einde van de race had hij een seconde over op het record van 10 jaar geleden en dus mag hij zich recordhouder noemen op dit nummer naast de 50, 100 en 200 vlinderslag en 200 wisselslag bij de jongens onder 13 jaar. Eerder op de middag hij Leendert enkele tienden van zijn tijd afgehaald op de 100 ‘vrij’ en hierdoor komt hij steeds dichterbij de magische grens van een minuut.

Femke Golverdingen en Julia Verhoeven lagen naast elkaar op de 200 meter rugslag en hadden beide als doel de limiet te halen voor de ‘Brabantse’. Julia was vanaf het begin net iets sneller dan Femke, maar beide bleven enkele seconden onder de limiettijd en dus kwamen er twee tevreden zwemsters het water uit. Later verbeterde Femke zich op de 100 meter rugslag, maar ze zal nog een seconde van haar tijd moeten halen. Julia wist op de 400 ‘vrij’ ruim 40 seconden van haar tijd te halen en en passant verbeterde ze halverwege haar tijd ook nog.

Voor Ilse en Sanne van de Pol en Simon Schmidt waren er ook limieten voor de zomer editie van de Brabantse Kampioenschappen. Ilse behaalde de limiet op de 50 meter schoolslag en Sanne zwom haar beste seizoentijden op de 50 en 100 meter vrije slag. Simon verbeterde zich op de 200 meter schoolslag en zijn tijd op de 50 vlinder- en vrije slag waren ook veel belovend.

Sommige zwemmers wisten zich te verbeteren, maar helaas wisten zij nog niet een limiet te halen. Chimène Huisman verbeterde zich op de 50 vlinderslag en 200 wisselslag. Op de vlinderslag zelfs twee keer, haar tussentijd van de wisselslag was ook sneller dan haar record. Nick Lisman haalde tienden van zijn tijden af op de 50 school- en vrije slag. Hannelie en Lianne de Raad wisten zich beide te verbeteren op de 50 ‘vrij’ en hun broer Jan-Pieter deed dit op de 50 én 100 vrije slag. De laatste die zich wist te verbeteren was Laura Verhoeven. Ondanks het feit dat ze deze week niet fit was, wist ze ruim 2 seconden van haar vrije slag sprint af te zwemmen.

De eerste twee zaterdagen van maart komen onder ander deze zwemmers aan de start van de laatste competitie wedstrijd in Papendrecht en een week later de BiesBosch Trofee in Andel. In Papendrecht gaat men proberen een top tien klassering veilig te stellen en in Andel is het doel het winnen van de BiesBosch Trofee die nu in het bezit is van de Warande uit Oosterhout.