Opgericht op 20 mei 1968
 

Drie keer goud Marjo Goelema

Heerenveen, 23 en 24 januari 2015 – In Heerenveen werden het afgelopen weekend de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen 2015 korte baan (ONMK2015kb) gehouden. Namens de Biesboschzwemmers kwam Marjo Goelema vijf keer aan de start en Erik Huisman is één keer te water gegaan. Marjo kwam met vijf medailles en drie records naar huis.

Marjo kwam aan de start in de categorie van de dames tussen 45 en 49 jaar en was ingeschreven op de 50, 100 en 200 schoolslag, 50 vlinderslag en 100 vrije slag. Op de schoolslag was zij alle keren de beste. Met haar tijd op de 100 meter was zij het meest tevreden. Deze tijd was slechts 0,2 seconden boven het Nederlands Record, maar wel goed voor een Brabants en clubrecord. Op de 50 vlinderslag was Marjo bijna vier tienden sneller dan haar inschrijftijd en hiermee verbeterde ze haar eigen clubrecord bij de masters. Dit leverde haar een zilveren medaille op. De laatste medaille haalde Marjo op de 100 ‘vrij’. Marjo stond als derde ingeschreven en dit was ook de klassering die ze wist te halen, al was het verschil met het zilver niet erg groot.

Erik startte alleen op de 50 schoolslag en hij deed dit goed. Erik wist voor het eerst bij masters de 50 meter binnen de 40 seconden af te leggen. Hij haalde hiermee ruim 0,8 seconden van zijn tijd af.

Over twee weken gaan er een aantal masters in Veldhoven van start tijdens de eerste wedstrijd van de Zuidelijke Cirkel 2015 en later dit jaar worden er opnieuw ‘Nederlandse’ gehouden en dan is de locatie het 50 meter bad in Eindhoven en de verwachting is dat de afvaardiging dan groter is.