Opgericht op 20 mei 1968
 

Annette Wijnja verkozen tot master van 2014

In Wijk en Aalburg zijn op vrijdag 23 januari de Powerhouse Sport Awards uitgereikt. Namens de Biesboschzwemmers waren Leendert Paans en Annette Wijnja genomineerd. Zij wisten zich bij de beste 5 of 3 te scharen. Uiteindelijk is Annette met een award naar huis gegaan.

Eén van de eerste categorieen die uitgereikt werd was voor de sportmannen jeugd heren. Leendert moest het onder andere opnemen tegen Coen Swijnenburg, die wereldkampioen surfen geworden was in 2014. Leendert kon daar zijn vierde plaats tijdens de Nederlandse Junioren Kampioenschappen op de 100 vlinderslag tegenover stellen, maar dit was niet voldoende.

Annette was genomineerd in een nieuwe categorie, namelijk de Master Class categorie. Zij had daarin concurrentie van de atleten Koos Verweij en Justus van Nierop. Annette had haar nominatie onder andere te danken aan haar prestaties tijdens de Wereld Masters Kampioenschappen in Canada. Uiteindelijk moesten de beide heren Annette voor zich dulden. Als Annette niet geblesseerd was geweest had ze nu niet in Wijk en Aalburg aanwezig kunnen zijn, want dan was zij in Heerenveen geweest. Zodoende is er toch nog een klein lichtpuntje aan de vervelende blessure.

Annette namens de hele vereniging gefeliciteerd met je award en we weten zeker dat deze een mooie plaatsje in jullie huis krijgt.

%d bloggers liken dit: