Opgericht op 20 mei 1968
 

Weer een prijs tijdens BWK2015

Ook de tweede dag van de Brabantse Winter Kampioenschappen 2015 (BWK2015) heeft goede prestaties opgeleverd. Na een lange middag ging de 9 zwemmers aan het begin van de avond naar huis met als score een zilveren medaille, 6 persoonlijke en twee clubrecords, 8 Brabantse en een Nederlandse limiet. Leendert Paans was net als tijdens dag 1, de meest succesvolle sporter.

De dag begon met de 100 vlinderslag en daar waren drie zwemmers op ingeschreven. Tom Kruis en Thomas Zielhorst konden hun inschrijftijd helaas niet verbeteren en dat lukte Leendert wel. Leendert haalde ruim een seconde van zijn inschrijftijd en verbeterde daarmee zijn eigen persoonlijke en clubrecord. Eveneens was deze tijd opnieuw onder de limiet voor de ’Nederlandse’ en de Brabantse Zomer. Ook de tijd van Tom was sneller dan de richttijd voor de zomer.

Op de 100 rugslag wist Rebecca Branderhorst haar inschrijftijd te verbeteren. Een dag eerder op de vrije slag had ze zich al verbeterd. De verbetering op de rugslag was groter dan de 0,02 seconden van de vrije slag. Rebecca zwom de rugslag bijna 2 seconden sneller en zal komende zomer ook op dit nummer mogen starten.

Op de vrije slag was Tom sneller dan Leendert en daar was Tom blij mee. Hij was minder blij met zijn tijd aangezien hij gehoopt had sneller te zwemmen. Tom haalde 1,5 seconde van zijn inschrijftijd af en ruim 2 seconden van zijn 25 meter bad record. Leendert wilde heel graag op de vrije slag de barrière van 1 minuut slechten, maar zwom daardoor te gehaast. Hij was zelf de eerste om dit toe te geven.

Op de schoolslag wilde Tom graag zijn tijd aanscherpen en hij liet dit vanaf het begin af aan zien. Hij begon heel sterk en de andere zwemmers van zijn serie hebben ruim achter hem gezwommen. Tom zwom 6 seconden van zijn tijd af en baalde tijdens de snelste serie van zijn leeftijd dat hij zo vroeg al had moeten zwemmen. Tom verwacht dat hij met meer tegenstand nog sneller had gezwommen.

De dag werd afgesloten met twee estafettes. Femke Golverdingen, Rebecca, Julia Verhoeven en Ilse van de Pol knokten 400 meter lang met de ploeg naast hen, maar op de finish werden ze nipt geklopt. Ondanks dat waren ze wel sneller dan hun inschrijftijd. Tom, Nick Lisman, Leendert en Xander Korsman gingen van start op de 4 x 100 wisselslag en Tom opende ijzersterk met een nieuw persoonlijk record op de rugslag. Nick, Leendert en Xander konden zijn voorbeeld helaas niet volgen waardoor de verbetering van het clubrecord bijna de mist in ging. Uiteindelijk waren ze sneller dan de tijd die een jaar eerder in de boeken is genoteerd en dus sloot het kampioenschap mooi af.

Na twee dagen zwemmen zijn er een zilveren en 2 bronzen medailles gewonnen, drie clubrecords en 12 persoonlijke records verbeterd, twee limieten voor de Nederlandse en 17 Brabantse Kampioenschappen gezwommen. Een mooie score voor de kleine afvaardiging.