Opgericht op 20 mei 1968
 

Twee keer brons op dag 1 BWK2015

Tijdens de eerste dag van Brabantse Winter Kampioenschappen 2015 (BWK2015) in Eindhoven zijn er twee bronzen medailles gewonnen. Daarnaast zijn er 7 persoonlijke en een clubrecord en 9 Brabantse en een Nederlandse limiet gezwommen. Een goed begin van het Brabantse weekend. Leendert Paans was de meest succesvolle zwemmer.

Op het eerste nummer van de dag voor de Biesboschzwemmers, de 100 rugslag jongens, was het direct raak. Leendert stond als vierde ingeschreven, maar wist van een sterk tweede deel zich naar het podium te knokken. Zijn tijd was goed voor een verbetering van ruim 3,5 seconde en een limiet voor de zomerkampioenschappen. Tom Kruis wist net als Leendert zich te plaatsen voor de zomer en zwom eveneens een persoonlijk record. Het verschil met zijn oude tijd was minder groot dan bij Leendert, Tom verbeterde zich namelijk met 0,08 seconden. Dit is de op één na kleinste verbetering voor een Biesboschzwemmer tijdens deze dag. Voor Thomas Zielhorst was er de vervelende vierde plaats. Tot 75 meter lag hij goed in de strijd om het zilver en brons, maar in het laatste deel van de race verloor hij de strijd.

Op de 100 vrije slag werden drie persoonlijke records en drie Brabantse limieten gezwommen. Rebecca Branderhorst verbeterde zich met 0,02 seconden en zal op herhaling moeten omdat ze zich nog niet geplaatst heeft voor de zomer kampioenschappen. Ilse van de Pol haalde bijna drie kwart seconde van haar tijd af en mag komende zomer weer starten op dit nummer. Ook Redine van Breugel mag zich verheugen op een record en limiet. Zij zwom 2,5 seconde van haar tijd af. Sanne van de Pol verbeterde zich dan wel niet, maar ze mag komende zomer weer starten. Ze bleef net boven haar inschrijftijd steken.

Op de 200 wisselslag wisten Leendert en Tom zich opnieuw te verbeteren en beide deden dit ruim. Leendert haalde ruim 4 seconden van zijn tijd af en verbeterde hiermee ook het clubrecord en hij bleef weer onder de limiet voor de Brabantse en de Nederlandse kampioenschappen. Tom zwom bijna 4 seconden van zijn 25m bad tijd af en ruim 2 seconden van zijn 50 meter bad tijd en zal komende zomer weer mogen starten.

Op de 100 schoolslag wist Sanne haar beste tijd van dit seizoen met een halve seconde aan te scherpen. Ze startten als vanouds, maar moest dit de laatste 25 meter bezuren. Na de race was ze wel tevreden want het verzuren gebeurde nu later dan de laatste keer. Komende zomer mag ze opnieuw op dit nummer tijdens de ‘Brabantse’ starten.

Het laatste nummer was de 4×100 wisselslag meisjes junioren 3 en later. Femke Golverdingen, Rebecca, Julia Verhoeven en Ilse deden hun uiterste beste om hun inschrijftijd te verbeteren maar helaas lukte dit niet. Ze eindigden wel een plaatsje hoger dan op de inschrijflijst.

Morgen staan de 100 vlinderslag (Leendert, Tom, Thomas), 100 vrije slag (Leendert, Tom) en 100 schoolslag (Tom) voor de jongens op het programma en de meisjes zwemmers 100 rugslag (Rebecca). De dag eindigt met 2 estafettes, namelijk de 4×100 vrije slag meisjes (Femke, Rebecca, Julia en Ilse) en 4×100 wisselslag jongens (Tom, Nick Lisman, Leendert, Xander Korsman). Op de vlinderslag lijkt Leendert kans op een medaille te hebben.