Opgericht op 20 mei 1968
 

Simon Schmidt blinkt uit

Roosendaal, 2 november 2014 – Een dag na de jeugd4kamp in Andel hebben 8 zwemmers deelgenomen aan een limietwedstrijd in Roosendaal. Zij kwamen 19 keer aan de start en wisten 16 persoonlijke records te zwemmen, 7 Brabantse en een Nederlandse limiet en drie clubrecords. Uitblinker deze middag was Simon Schmidt.

Simon staat te boek als een groot talent, maar de laatste tijd ging het niet lekker. De tijden werden wel beter, maar de progressie was minimaal. In Roosendaal liet Simon zijn ware talent zien. Op de 50 rug- en vrije slag en 100 wisselslag kwam hij aan de start en wist hij zijn persoonlijke records met vele seconden aan te scherpen. Op de rugslag haalde hij twee seconden van zijn persoonlijke record, de wisselslag daarna ging vijf seconden sneller dan ooit en op de vrije slag aan het einde van de middag haalde hij ruim 1,5 seconde van zijn oude toptijd af. Voor alle afstanden gold dat deze tijden ook sneller zijn dan de oude clubrecords. Op de rugslag was Simon ruim 0,2 seconden sneller dan de oude tijd. Het clubrecord op wisselslag werd met 2,5 seconde aangescherpt en het record de vrije slag was ruim een seconde langzamer dan Simon vandaag zwom.

Behalve Simon waren er nog twee zwemsters die bijzondere prestaties verrichten. Laura Verhoeven wist voor het eerst in haar zwemleven zich persoonlijk te plaatsen voor de sprintkampioenschappen aan het einde van deze maand. Op de schoolslag wist ze onder de limiettijd te blijven. Op de vrije slag wist ze de limiet niet te halen, maar er ging wel bijna drie seconden van haar tijd af. De tweede zwemster was Maud de Visser, zij wist ondanks droevig nieuws, op de 50 vrije slag bijna de limiet te zwemmen en op de 100 wissel haalde ze ruim 6 seconden van haar tijd af.

Voor Chimène en Larissa Huisman, Nick Lisman en Ilse van de Pol waren er ook persoonlijke records te noteren. Chimène deed dit op de 50 vrije slag en 100 wisselslag, terwijl haar oudere zus dit deed op de 50 school- en vrije slag. Nick haalde vele seconden van zijn tijd op de 50 school- en vlinderslag af. Op de schoolslag had hij de pech net te kort te komen voor de limiet van de sprintkampioenschappen. Ilse wist op de 50 vlinderslag wel die limiet te halen, terwijl ze op de 50 ‘rug’ en 100 wisselslag haar tijden verbeterde.

De enige die zich niet qua persoonlijke records wist te verbeteren was Julia Verhoeven, maar toch laat ze progressie zien. De afgelopen tijd bleef ze ruim boven haar tijden steken en deze middag ging het om tienden. Als Julia dit weet vol te houden dan zal ze binnenkort zeker weer persoonlijke records zwemmen.

Eind november staan de regionale sprintkampioenschappen op het programma. Zwemmers uit Zeeland, Brabant en Limburg duiken dan in Eindhoven het water in om te strijden om de medailles. Half november is de laatste kans om nog limieten te halen en dan is bekend hoe groot de groep zal zijn die in Eindhoven gaat zwemmen.