Jeugd Biesboschzwemmers tweede in Jeugd4kamp

Andel, 1 november 2014 – Terwijl buiten de temperatuur tot recordhoogte reikte, werd in het nieuwe zwembad te Andel, AquaAltena, een wedstrijd gehouden tussen de jeugd van de Biesboschzwemmers, Bijtelskil, Den Doorn en ZVDO ’74. De Werkendammers kwamen met 31 zwemmers aan de start en wisten beslag te leggen op de tweede plaats achter ZVDO, maar voor Den Doorn en Bijtelskil. Naast de 40! persoonlijke records werd er ook nog een clubrecord en 14 limieten voor de diverse Brabantse Kampioenschappen gezwommen. In totaal stond er 17 keer een Biesboschzwemmer op het podium waarvan twee keer een volledig oranje gekleurd podium.

Bij de jongste meisjes stond er 25 rugslag en 25 schoolslag op het programma. Yara Besselink en Femke Levering wisten op het podium te eindigen. Op de rugslag was Yara de snelste van de 5 meisjes terwijl op de schoolslag ze ‘genoegen’ moest nemen met zilver en Femke een keurige derde plaats wist te bereiken.
Bij de jongens wist Leonard Oevermans op de rugslag naar het brons te zwemmen, terwijl hij op de schoolslag opnieuw zijn tijd verbeterde maar te kort kwam voor het podium.

Bij de 8- en 9-jarigen waren er opnieuw prijzen voor de jonge zwemmers. Op de 50 vrije slag wisten de meisjes en jongens niet het podium te halen al was Niels Muijt er met een vierde plaats erg dichtbij. Op de 25 rugslag waren er wel podiumplaatsen. Bij de meisjes wist Romée van Rossem naar het zilver te zwemmen en Niels deed dit ook, dan alleen bij de jongens.

Bij de één na oudste categorie deelnemers stond er deze middag 50 schoolslag en 50 rugslag op het programma. Maud de Visser wist op de schoolslag beslag te leggen op het zilver en net achter haar wist Celine Besselink naar het brons te zwemmen. Bij de jongens wist Jan-Bart Verheij net als Celine naar het brons te zwemmen. Op de rugslag kwam er geen meisje van de Biesboschzwemmers op het podium, maar Jan-Bart mocht nu een stapje hoger op het podium gaan staan. Hij wist in opnieuw een persoonlijk record naar een tweede plaats te zwemmen.

Bij de 12 en 13-jarigen kwamen op de 100 rugslag en 50 schoolslag aan de start. De afspraak is dat zwemmers die mee mogen doen op een afstand aan de Brabantse Kampioenschappen niet voor de medailles in aanmerking komen. Bij de meisjes hebben Julia Verhoeven, Ilse van de Pol, Femke Golverdingen en Rebecca Branderhorst de limieten op de rugslag (nog) niet gehaald. Zij werden in deze volgorde de nummers één tot en met vier. Op de schoolslag heeft Rebecca de limiet wel behaald en kan dus geen medaille krijgen anders had ze een gouden medaille omgehangen gekregen. Nu stonden Ilse, Julia en Femke als de nummers één, twee en drie op het podium met Laura Verhoeven op een vijfde plaats.
Bij de jongens waren Simon Schmidt en Leendert Paans op de rugslag veruit de snelste, maar zij mogen op de Brabantse op dit nummer starten en dus geen medailles voor hen. Beste Biesboschzwemmer was hierdoor Jan-Pieter de Raad op een vijfde plaats. Op de schoolslag was Simon opnieuw veruit de snelste, maar er was geen medaille voor hem. Hij zal dit niet erg vinden aangezien hij het clubrecord op de schoolslag wist te verbeteren dat al sinds 2005 stond. Leendert had de limiet tot vanmiddag nog niet en was de snelste na Simon en hij kreeg dus goud omgehangen. Zijn tijd was deze middag sneller dan de limiet en dus mag hij op dit nummer ook op de ‘Brabantse’ starten.

Van de 31 zwemmers wisten 28 zwemmers één of meerdere tijden aan te scherpen en degene die dit niet konden hadden nog geen tijd staan of wisten heel dichtbij hun beste tijden aan te tikken.

De volgende wedstrijd van de jeugd4kamp is volgend jaar eind januari en dan zal blijken of de Werkendammers een nog betere score kunnen behalen dan deze middag. Eerst zullen daarvoor nog vele wedstrijden gezwommen worden met op 15 november de tweede competitie wedstrijd waar de elfde plaats van de 30 ploegen verdedigt gaat worden.