Opgericht op 20 mei 1968

Opnieuw Nederlandse limieten in Antwerpen

Ook tijdens de derde dag van de Antwerp International Youth Swimming Cup zijn er diverse persoonlijke records gesneuveld en lmiieten voor Brabantse en Nederlandse Kampioenschappen gezwommen. Daarnaast werd de medaille oogst met twee medailles uitgebreid.

Zondag 20 april ochtendsessie
Op de 50 vlinderslag voor meisjes werden 3 Brabantse limieten, 2 persoonlijke records en een medaille bij elkaar gezwommen. De limieten waren voor Rebecca Branderhorst, Julia Verhoeven en Jade Groeneveld. De laatste twee wisten ook hun tijd uit het 50 meter bad aan te scherpen en Jade bekroonde haar record met een bronzen medaille.
Bij de jongens waren er drie limieten en een persoonlijk record. Simon Schmidt wist zijn persoonlijke record ruimschoots te verbeteren en dit was ook onder de limiettijd. Dit wisten ook Lukas Schmidt en Thomas Zielhorst te doen, tussen deze twee jongens zat een verschil van 0,02 seconden.

Zes meisjes kwamen op de 100 schoolslag aan de start en de oogst was een persoonlijk record en twee limieten. Ilse van de Pol wist haar tijd aan te scherpen, maar de limieten waren voor Rebecca Branderhorst en Sanne van de Pol. Laura Verhoeven verbeterde had nog geen tijd staan in het 50 meter bad, maar wist wel onder haar inschrijftijd uit het 25 meter bad te blijven. Julia Verhoeven en Larissa Huisman waren de overige deelneemsters.

Na ruim 2 uur wachten stond de 200 vlinderslag op het programma. Rebecca en Lukas Schmidt hadden zich voor dit loodzware nummer ingeschreven. Rebecca wist haar race uit te zwemmen ondanks het feit dat ze niet fit was. Er deden in haar categorie drie zwemsters mee en haar doorzettingsvermogen werd beloond met een derde plaats. Lukas begon voortvarend en moest hiervoor de tol betalen in het tweede deel van de race.

Zondag 20 april middagsessie
Met de 200 rugslag en 50 vrije slag op het programma werd dit een korte sessie. Op de rugslag zwommen Julia, Simon en Thomas goede races. In alle gevallen was er een goede indeling. Thomas scoorde met een 10e plaats het best.

Op de 50 vrije slag werden er twee persoonlijke records en 3 limieten gezwommen. Jade dook ruim onder de Nederlandse limiet en mag dus medio juni mee naar Amsterdam voor de Nederlandse. Sanne wist ook onder de Brabantse limiet te blijven. Ilse zwom een nieuwe toptijd in het 50 meter bad. Larissa bleef nipt boven haar record en Julia sloot een zwaar toernooi ook goed af.
Bij de heren liet Simon zien een talent te zijn. Ondanks de moeilijke periode waar hij doorheen gaat zwom hij ruim 0,4 seconden van zijn toptijd uit het 50 meter bad af en bleef opnieuw onder de Nederlandse limiet. Lukas en Thomas wisten ook mooie tijden te noteren en die van Lukas is onder de Brabantse limiet.

Na 2,5 dag zwemmen in Belgie zijn er door de Werkendammers 3 bronzen medailles, een finale plaats, 5 limieten voor de Nederlandse en 30 voor de Brabantse Kampioenschappen. Daarnaast zijn er 30 persoonlijke records gezwommen op basis van de eindtijden.