Opgericht op 20 mei 1968
 

Drie NJJK limieten tweede dag Antwerpen

Tijdens de tweede dag is het aantal startbewijzen voor de Nederlandse Junioren en Jeugd Kampioenschappen met drie starts uitgebreid. Daarnaast werd er ook nog een bronzen medaille gehaald. De dag begon met het goede nieuws dat er op de eerste dag een finale plaats was behaald op de 100 rugslag. Hieronder een kort verslag van beide dagen.

Vrijdag 18 april
Op de eerste dag kwamen Tom Kruis en Thomas Zielhorst op de 100 rugslag aan de start. Tom mocht het spits afbijten en realiseerde een mooie 1.17.13 goed voor een 11e plaats bij de 13 en 14 jarigen. Thomas wist bij de 17 en 18 jarigen naar een 7e plaats te zwemmen en had hiervoor 1.06.95 nodig. Er was enige onduidelijkheid of dit genoeg was voor een finaleplaats, maar daar kwam zaterdag rond 8 uur uitsluitsel op. Hij was 7e in de categorie open en mocht dus aan het einde van de tweede dag starten op de 100 rugslag.

Zaterdag 19 april ochtend
De ochtend sessie leverde 8 persoonlijke records, 8 Brabantse Limieten en 2 Nederlandse Limieten. Leendert Paans en Tom Kruis wisten beide een limiet voor de Nederlandse te zwemmen. Leendert op de 100 vrije slag met een verschil van ruim een seconde en Tom wist op de 200 wisselslag ruim een seconde onder de limiet te blijven. Ilse van de Pol, Larissa Huisman, Leendert en Tom wisten op de 100 vrije slag zich te verbeteren. Tom deed dit ook op de 200 wissel. Op de 50 rugslag wisten Jade Groeneveld, Sanne van de Pol en Leendert zich te verbeteren. De startbewijzen voor de Brabantse waren voor Leendert en Tom op de 100 vrij, Tom op de 200 wisselslag, Rebecca Branderhorst, Jade, Leendert en Thomas op de 50 rugslag.

Zaterdag 19 april middag
De middagsessie was qua persoonlijke records nog sucesvoller, 14 tijden werden aangescherpt, daarnaast werden 7 Brabantse en een Nederlandse limiet gezwommen. Leendert wist ondanks een pijnlijke knie de limiet op de 100 vlinderslag met bijna 2 seconden te slechten. Dit was uiteraard ook goed voor een persoonlijk record en een Brabantse limiet.
De 50 schoolslag kende een regen aan persoonlijke records. Laura en Julia Verhoeven, Femke Golverdingen, Ilse van de Pol, Chantal Paans en Nick Lisman waren sneller dan ooit.Sanne van de Pol en Rebecca Branderhorst waren sneller dan de Brabantse limiet en voor Sanne was er als extra verrassing een bronzen medaille.
Op de 100 vlinderslag wist Jade Groeneveld haar persoonlijke toptijd uit het 25 meter bad te verbeteren en dus ook een nieuw persoonlijk record in het 50 meter bad en een Brabantse Limiet. Julia en Lukas Schmidt waren ook sneller dan ooit in het lange bad. Simon Schmidt en Lukas wisten net als Jade en Leendert onder de richttijd voor de Brabantse te blijven.
Aan het einde van de lange dag stond de 200 vrije slag geprogrammeerd, in totaal waren er bijna 50 series en dit werd dus een lange zit. Met vier persoonlijke records op de 10 starts bleek dit voor sommige een afstand te veel. Femke, Ilse, Chantal en Tom wisten zich te verbeteren en alleen de eindtijd van Tom was snel genoeg voor een Brabantse Limiet.

Zaterdag 19 april Finale
In de finale mocht Thomas in baan 1 starten, qua technische uitvoering ging het iets minder dan vrijdag avond, maar de eindtijd was toch ruim 2 tienden van een seconde sneller dan een dag eerder. Het was goed voor een 7e plaats.

Top 10 noteringen na twee dagen waren er voor Thomas (100 en 50 rugslag), Rebecca Schmidt (100 vrije slag, 100 vlinderslag), Jade (50 rugslag), Rebecca Branderhorst (50 schoolslag) en Lukas (100 vlinderslag).

Morgen de laatste dag met starts op de 50 en 200 vlinderslag, 100 schoolslag, 200 rugslag en 50 vrije slag. Er komt 29 keer een Biesboschzwemmer aan de start, dus voldoende kansen op mooie eindtijden en klasseringen.