Opgericht op 20 mei 1968
 

‘Oudjes’ nemen Biesboschzwemmers op sleep

Gorinchem, 18 januari 2014 – Een week voor de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen korte baan in Zwolle hebben de masters die deelnamen aan de derde competitiewedstrijd laten zien dat ze er klaar voor zijn. Daarnaast wisten de overige zwemmers ook goed te presteren. De oogst van 32 persoonlijke records, een clubrecord en 46 limieten voor de Brabantse Kampioenschappen was een mooi resultaat.

Arjon de Bok, Harry Cornet, Erik Drewes, Marjo Goelema, Dennis Klop, Tonny Klop-Methorst, Kim en Annette Wijnja lieten goede tijden noteren. Harry, Marjo, Dennis, Tonny en Annette zwommen op de 200 schoolslag naar tijden die ze nog nooit hebben gezwommen of die dicht bij hun beste tijden ooit liggen. Arjon zwom een goede 50 vlinderslag en op de 200 rugslag was hij van waarde voor de punten. Erik was vooral tevreden over zijn 200 rugslag. Op deze afstand zwom Kim een persoonlijk record van ruim 17 seconden. Voor het eerst in jaren zwom ze deze afstand, dus het lag in de lijn van de verwachting dat zij haar tijd zou aanscherpen.

Niet iedereen van de ploeg was fit. Redine van Breugel was een week ziek geweest, maar zwom toch op de 100 rugslag naar een kleine tijdsverbetering. Sanne van de Pol heeft een week geleden haar pink gebroken en kwam uit in de 4×200 vrije slag estafette en zwom ook nog de 200 wisselslag. Op beide afstanden deed ze haar uiterste best en hiermee was ook zij van belang voor de goede score van de vereniging.

Rebecca Branderhorst, Corniek van Breugel, Sarah Damen, Jan-Bart Verheij en Laura Verhoeven en Maud de Visser zijn de jongste zwemmers in de ploeg en zij lieten mooie dingen zien. Rebecca verbeterde zich op de 50 ‘rug’ en 100 schoolslag, terwijl Sarah verraste met een hele goede tijd op de 100 schoolslag die ze voor de eerste keer zwom. Laura en Maud wisten zich op de schoolslag ook te verbeteren. Corniek en Jan-Bart zwommen voor de eerste de 100 meter schoolslag en zij lieten een goede techniek zien en zullen zeker in de toekomst van grote waarde zijn.

Zwemmers die nu al van grote waarde zijn, zijn onder andere Carmen Damen, Larissa Huisman, Xander Korsman, Tom Kruis, Nick Lisman, Leendert Paans, Ilse van de Pol, Anne-Lize en Jan-Pieter de Raad en Julia Verhoeven. Deze zwemmers tussen de 13 en 15 jaar verbeterden op één of twee afstanden hun tijden. Zeker Tom is op dit moment in goede vorm. Op de 100 rugslag ging er bijna 2 seconden van zijn tijd en op de 100 schoolslag bleef Tom 0,1 seconde van zijn eigen clubrecord steken. De jongens Tom, Xander, Leendert en Simon Schmidt waren zo goed op dreef dat ze hun eigen clubrecord op de 4×100 wisselslag dik verbeterden.

Jade Groeneveld, Chantal Paans, Lukas Schmidt en Mark Visser wisten zich ook te verbeteren. Jade deed dit op de 200 wisselslag en 100 vlinderslag, terwijl Chantal op de 200 wisselslag 5 seconden van haar tijd haalde. Lukas was deze middag ook lekker bezig, hij verbeterde zich op de 100 vlinderslag en 200 wisselslag en Mark was op de 200 schoolslag voor het eerst binnen twee minuten en 40 seconden.

Bij de estafettes lieten Redine, Ilse, Carmen en Julia zien dat er in teamverband wel eens harder gezwommen kan worden dan persoonlijk. De meiden wisten aan het einde van middag sneller te zwemmen dan hun opgetelde tijden.

Op 8 maart is de laatste wedstrijd opnieuw in Gorinchem en dan kunnen de Werkendammers waarschijnlijk tevreden terugkijken op hun debuut in de C-klasse met een klassering bij de bovenste 15 ploegen.