Opgericht op 20 mei 1968

Handvol medailles voor Biesboschzwemmers

Waalwijk, 15 december 2013 – Negen zwemmers hebben in Waalwijk deelgenomen aan de tweede miniorenwedstrijd van dit seizoen. Zij kwamen naar huis met twee zilveren en drie bronzen medailles. Daarnaast eindigde vier keer een Biesboschzwemmer op de vierde plaats. Behalve de medailles waren er ook nog 11 persoonlijke records en 10 limieten voor een Brabants Kampioenschap.

Tom Kruis, Leendert Paans, Simon Schmidt en Julia Verhoeven mochten op het podium plaats nemen waarbij Tom met twee medailles de succesvolste zwemmer van deze vier was. Zij kwamen allen aan de start van de 200 rug- en vlinderslag.

Tom wist op de rugslag naar het zilver te zwemmen met een persoonlijk record van bijna 22 seconden. Later op de vlinderslag wist Tom zijn tijd met ruim 12 seconden aan te scherpen en werd hij derde. Op de vlinderslag moest Tom Leendert voor zich dulden. Leendert kon niet zijn tijd van enkele weken geleden verbeteren, maar hij was dus wel goed voor zilver. Voor Julia was er ook brons op de zware 200 meter vlinderslag in een persoonlijk record van bijna 5 seconden. Simon mocht op de rugslag naar het podium gaan voor een bronzen medaille.

Voor Maud de Visser, Simon en Julia waren er dus de plaatsen net naast het podium. Maud deed dit op de 100 vrije slag en rugslag met beide keren een persoonlijk record. Op de ‘rug’ gingen er ruim 9 seconden van de oude tijd af, terwijl op de vrije slag er bijna 6 seconden sneller werd gezwommen. Simon eindigde op de 200 vlinderslag, die hij voor de eerste keer zwom, dus net naast het podium terwijl Julia dit op de 200 rugslag overkwam.

Voor Femke Golverdingen en Ilse van de Pol waren er ook persoonlijke records. Femke deed dit op de 200 rug- en vlinderslag en Ilse alleen op de rugslag. Zij zwom de 200 vlinderslag voor de eerste keer en heeft dus voor de volgende keer een tijd staan.

Nick Lisman en Laura Verhoeven zwommen beide de 200 rugslag voor de eerste keer en zij deden dit heel verdienstelijk. Nick bleef binnen de drie en een halve minuut en Laura liet de klok net boven de vier minuten stil staan.

De volgende minioren wedstrijd is eind januari en dan zullen de meeste zwemmers weer twee programma nummers van 200 meter moeten zwemmen. Voor hen staat er dan 200 vrije slag en wisselslag op het programma.