Opgericht op 20 mei 1968
 

Bijna 50 records voor jeugd Biesboschzwemmers

Gorinchem, 14 december 2013 – Samen met zwemmers van Bijtelskil, Den Doorn en ZVDO ’74 hebben de Biesboschzwemmers in Gorinchem de tweede wedstrijd van de Jeugd4kamp gezwommen. Aan het einde van de wedstrijd bleek dat de Werkendammers 4 gouden, 2 zilveren en 5 bronzen medailles hadden gewonnen. Daarnaast zijn er 47 persoonlijke en een clubrecord gezwommen en waren 14 tijden goed voor een startbewijs op een Brabants Kampioenschap en een op het Nederlands Kampioenschap.

Corniek van Breugel, Carmen Damen Maud de Visser mochten op het hoogste plateau van het podium plaatsnemen. Corniek was de beste op de 50 schoolslag en 25 vrije slag in nieuwe persoonlijke toptijden en daarnaast is hij van nu de snelste jongen onder 9 jaar bij de Biesboschzwemmers op de 25 ‘vrij’. Carmen wist op de 100 vrije slag naar het goud te zwemmen en als extra beloning wist zij zich te plaatsten voor de Brabantse Kampioenschappen in januari 2014. Voor Maud was er een gouden medaille op de 25 vrije slag en daarnaast haalde ze op de 50 schoolslag een bronzen medaille. Helaas lukte het Maud niet om haar tijden aan te scherpen.

Twee keer stond een Werkendamse zwemmer op de tweede plaats en dit was voor Niels Muijt en Hannelie de Raad. Beide deden dit op de 25 vrije slag in nieuwe persoonlijke records. Voor Niels was er nog een medaille, namelijk op de 25 schoolslag. Niels werd op deze afstand derde en hij haalde ruim negen seconden van zijn beste tijd af.

De andere bronzen medailles werden gewonnen door Larissa Huisman en Jan-Bart Verheij. Larissa deed dit op de 50 vlinderslag in nieuw persoonlijk record en Jan-Bart was op de 25 ‘vrij’ en de 50 schoolslag de op twee na beste jongen. Op de vrije slag verbeterde hij zijn beste tijd.

Voor de zwemmers die al voldaan hebben aan limieten voor een Brabants Kampioenschap zijn er geen medailles, maar ook zij wisten tijden aan te scherpen. Rebecca Branderhorst deed dit op de 50 rug- en schoolslag en Carmen Damen zwom op de 50 vlinderslag onder de richttijd. Voor Redine van Breugel, Tom Kruis, Leendert Paans, Simon Schmidt en Julia Verhoeven waren er limieten op de 50 vlinderslag en 100 ‘vrij’, waarbij Simon op het koningsnummer, de 100 vrije slag, bijna acht tienden van een seconde van zijn tijd haalde. Met deze tijd schuift hij steeds meer op naar de top tien van zijn leeftijd in Nederland.

Persoonlijke records waren er verder nog voor Celine Besselink, Aimee Blekkink, Femke Golverdingen, Mandy Hoeke, Chimène Huisman, Frederique Levering, Nick en Rens Lisman, Marina Muijt, Samuelle van Oord, Martijn Paans, Jan-Pieter en Lianne de Raad, Romée van Rossem, Marieke Ruijtenberg, Levi Slingerland, Sven Verbeek, Jurrian Verheij, Laura Verhoeven en Thijmen Welten.

Op zaterdag 1 februari zullen de Biesboschzwemmers gaan proberen nog meer medailles te veroveren en tijden te verbeteren. De derde plaats in de tussenstand na twee wedstrijden zal dan ook zeker geprobeerd gaan worden om te verbeteren. Daarvoor zullen bijna 80 zwemmers op 21 december deelnemen aan de club kampioenschappen in Giessen met als inzet de titel van winter kampioen 2013. Met de prestaties van de wedstrijd in Gorinchem zal het er hard aan toe gaan.