Opgericht op 20 mei 1968
 

Top 10 in competitie voor Biesboschzwemmers

Papendrecht, 9 november 2013 – Na de goede start in de competitie mochten de Biesboschzwemmers in Papendrecht hieraan proberen een vervolg te geven. Hierin zijn de Werkendammers met vlag en wimpel geslaagd. Na bijna 3 uur zwemmen ging men naar huis met 37 persoonlijke records, 54 Brabantse en een Nederlandse limiet. Met name de zwemmers tussen 11 en 13 jaar en de ‘oudjes’ zorgen voor de goede score. Zoals het er nu naar uit ziet behoren de Werkendammers weer tot de 10 beste ploegen.

Na de 50 vrije slag wist Simon Schmidt ook op de dubbele afstand te voldoen aan de limiet voor Nederlandse Junioren Kampioenschappen. Simon wist bijna 1,5 seconde onder de limiettijd te blijven. In zijn kielzog wisten Leendert Paans en Tom Kruis te voldoen aan de limiet voor de ‘Brabantse’. Later op de middag zorgden Tom en Simon voor spanning op de 200 wisselslag. Tot en met de laatste meter gingen ze de strijd met elkaar aan, waardoor hun persoonlijke records met vele seconden werden verbeterd. Tom haalde ruim 15 seconden van zijn tijd, terwijl Simon er bijna 11 vanaf haalde. Leendert bleef met een verbetering van ruim 7 seconden niet ver achter de beide jongens.

In dezelfde groep trainen ook Ilse van de Pol, Julia Verhoeven en Larissa Huisman. Zij maakten het de leiding van de wedstrijd op de 100 vrije slag heel erg lastig. Van start tot finish zwommen ze naast elkaar en op de finish was er geen verschil te vinden. Ook zij zwommen de 200 wisselslag en daar gingen ook vele seconden van de tijden af. Carmen Damen en Redine van Breugel haalden ongeveer vier seconden van hun tijden af en Femke Golverdingen deed het met drie seconden ook niet slecht. Julia was zeker tevreden met een persoonlijk record van bijna 7 seconden. Larissa en Ilse vonden dit echter nog niet genoeg. Larissa haalde ruim 12 seconden van haar tijd en Ilse zag haar inspanningen beloond met bijna 17 seconden en een startbewijs voor een Brabants Kampioenschap.

Bij de dames en heren staan iedere wedstrijd vier afstanden op het programma. Deze keer waren dat 200 vrije slag, 200 wisselslag, 100 vlinderslag en 50 schoolslag. Bij de heren zwommen Erik Drewes en Harry Cornet drie afstanden en zij wisten in de buurt van de inschrijftijden te blijven. Hun vorm was zelfs nog zo goed dat zij in de afsluitende estafette nog steeds goede tijden op de klokken wisten te zetten. Mark Visser verbeterde zijn beste tijd op de 50 schoolslag met bijna een halve seconde. Bij de dames verraste Tonny Klop-Methorst met persoonlijke records op de 50 schoolslag, 200 vrije slag en 200 wisselslag en later in de estafette bleef ze op minder dan een seconde van haar beste tijd op de 100 vrije slag.

Rebecca Branderhorst is een van de jongste talenten en zij wist in Papendrecht op de 100 rugslag haar beste tijd met 9,5 seconden aan te scherpen en dat is ook nog goed voor een startbewijs voor de ‘Brabantse’. Op de 50 schoolslag wist ze dit te herhalen, maar ze is al eens sneller geweest dan deze middag.

Persoonlijke records waren er verder voor Sarah Damen, Jade Groeneveld, Anne Ippel, Nick Lisman, Sanne van de Pol, Anne-Lize en Jan-Pieter de Raad, Lukas Schmidt, Laura Verhoeven en Kim Wijnja.

Op 18 januari staat de derde ronde van de competitie op het programma. De Werkendammers zijn dan gastheer en ontvangen de zwemmers uit Papendrecht en Brielle in het Caribabad te Gorinchem. Tot die tijd staan nog diverse wedstrijden op het programma, waaronder de sprint kampioenschappen van Zuid-Nederland op 30 november en 1 december.