Opgericht op 20 mei 1968
 

Clubrecord voor Tom Kruis

In Rosmalen kwamen 9 Biesboschzwemmers aan de start van de eerste miniorenwedstrijd van het seizoen 2013-2014. De miniorenwedstrijden zijn de opvolger van de Speedo wedstrijden. Tom Kruis en Simon Schmidt wisten in een sterk veld naar een medaille te zwemmen. Daarnaast werden 12 persoonlijke records, een persoonlijk record en negen Brabantse Limieten gezwommen.

In 2012 had Tom op de 200 vlinderslag al een record verbeterd en in Rosmalen verraste hij iedereen door naar het goud te zwemmen in een persoonlijk record van bijna 15 seconden. Als dit al niet goed was, bleek zijn tijd ook nog ruim onder de limiet voor de Brabantse te zijn en ook bijna 5 seconden onder het clubrecord van Giel van Dijk. Later op de 200 vrij haalde Tom opnieuw 15 seconden van zijn persoonlijk record af.

Nick Lisman, Simon Schmidt en Leendert Paans kwamen ook uit op de 200 vrije slag en schoolslag. Op de vrije slag verbeterde Simon zich met enkele tienden van een seconde en dit was goed voor een bronzen medaille voor Leendert en Tom. Het verschil tussen de twee laatste zwemmers was slechts 0,4 seconden. Op de schoolslag was Tom dus de beste en moest Simon genoegen nemen met een vierde plaats. Simon zwom de 200 schoolslag voor de eerste keer en zal mogelijk de volgende keer dus nog harder kunnen. Leendert zwom ook voor het eerst de schoolslag en werd zesde. Nick haalde bijna 8 seconden van zijn tijd af en eindigde keurig in de middenmoot.

Julia en Laura Verhoeven, Ilse van de Pol en Femke Golverdingen zwommen ook de 200 school en vrij. Op de vrije slag was Julia de snelste Werkendamse met een 11e plaats met een persoonlijk record. Ilse werd 16e en Femke 18e, beide met een persoonlijk record. Laura zwom voor het eerst 200 meters en deed dit op de vrije slag met een 26e plaats in de uitslag. Op de schoolslag deden Julia, Ilse en Femke niet veel voor elkaar onder met 9e, 10e en 11e plaatsen. Laura eindigde daar op een keurige 24e plaats, terwijl ze op de schoolslag nog niet meer dan 50 meter had gezwommen. Ilse en Femke wisten hun persoonlijk record te verbeteren.

De laatste aanwezige zwemster was Maud de Visser. Zij behoort nog tot de minioren waar de 8 andere zwemmers als bij de junioren horen. Maud zwom 100 schoolslag en 50 vlinderslag en eindigde op respectievelijk de 4e en 5e plaats.

Op 15 december de volgende wedstrijd van de minioren en swimkick wedstrijden en opnieuw zullen de Biesboschzwemmers dan aanwezig zijn en zeker gaan proberen de medailleoogst te overtreffen.