Opgericht op 20 mei 1968
 

Records voor masters Biesboschzwemmers

[b]De vijfde wedstrijd van de Zuidelijke Cirkel, een cyclus van 6 wedstrijden in Brabant en Zeeland, werd gehouden in Best. Van de 9 ingeschreven zwemmers kwamen door omstandigheden zeven zwemmers aan de start. Zij wisten wel 6 clubrecords en een Brabants Record te verbeteren. Daarnaast werden ook nog 4 persoonlijke records aangescherpt.[/b]

Harry Cornet had zich ingeschreven op de 100 en 200 wisselslag en was na afloop tevreden. Hij meldde dat het begint te komen. Zijn tijd op de 200 wisselslag was een Brabantse en clubrecord bij de masters in de categorie 40 tot 44 jaar.

Sabrina Boekhout, Ingmar en Mark Visser wisten ook records te zwemmen. Voor Sabrina waren er clubrecords op de 25 vrije slag en 50 vlinderslag, waarbij ze op de vrije slag heel dicht bij haar beste tijd ooit kwam. Ingmar en Mark verbeterden allebei een record op de 25 schoolslag. Mark deed dit bij de heren 25 tot 29 jaar en verbeterde zijn tijd uit 2008! Op de 50 vrije slag en 100 wisselslag liet hij ook al zien in de buurt van zijn beste tijden te komen. Ingmar zwemt bij de 30-plussers en verbeterde naast de schoolslag ook het record op de 200 vrije slag in een nieuw persoonlijk record.

Bianca den Besten zwom voor het eerst sinds 33 jaar weer een wedstrijd. Zij kwam uit op de 25 schoolslag en vrije slag en deed dit heel verdienstelijk. Bastiaan Baggerman en Erik Huisman sluiten zich daarbij aan. Bastiaan verbeterde zich met enkele honderdsten van een seconde op de 50 vrije slag en vlinderslag. Helaas waren er voor Erik geen tijdsverbeteringen op de 25 school- en vrije slag.

In de estafettes kwamen de heren, Mark, Bastiaan, Erik en Harry tot goede tijden, maar de records staan nog iets scherper.

Op 7 december is de laatste wedstrijd van de Zuidelijke Cirkel in Terneuzen. Daar worden ook de eindprijzen van de klassementen uitgereikt waar diverse Biesboschzwemmers kans op maken.