Opgericht op 20 mei 1968
 

Tonny: “Ik ben er ook heeeel erg blij mee”

[b]Vianen, 7 september 2013 – Terwijl in Eindhoven de zwemmers het Eindhovens kanaal indoken om daar deel te nemen aan de open water wedstrijd van de Europese Masters Kampioenschappen 2013 (EMK2013), ging Tonny Klop-Methorst in Vianen van start op de 3000 meter vrije slag. Voor Tonny was het haar derde start op een open water wedstrijd ooit.[/b]

Tonny had zich ingeschreven op de 3 kilometer omdat ze eventueel volgend jaar in Canada deel wil nemen aan de Wereld Masters Kampioenschappen. Om te kijken hoe ver het is, had Tonny besloten om na het EMK2013 dan in Vianen te starten. Met haar tijd, die niet boven de drie kwartier lag, was ze in Eindhoven in de middenmoot geëindigd. Tonny werd in Vianen 8e en moest diverse dames voor zich dulden die al de hele zomer in het open water aan het zwemmen zijn.

Mogelijk komt Tonny in Hank tijdens de Kurenpolder Open Water Race opnieuw aan de start. Op dit moment hebben al zo’n 25 zwemmers zich ingeschreven en dat kunnen er nog meer worden, aangezien er tot dinsdag ingeschreven kan worden.