Opgericht op 20 mei 1968
 

Weer top 8 noteringen en records

Dag 5 van de Europees Masters Kampioenschappen 2013 (EMK2013) stond voor de Biesboschzwemmers in het teken van de schoolslag en de wisselslag estafette. Op de schoolslag kwamen Annette Wijnja, Marjo Goelema en Mark Visser aan de start. De wisselslag estafette bestond uit Arjon de Bok, Marjo, Erik Drewes en Annette. Op alle starts werden de inschrijftijden aangescherpt en daarmee ook de rangschikking.

Als eerste kwam Annette aan de start. Ik, als webmaster, had deze bijna gemist doordat men in Eindhoven niet alleen hard zwemt, maar ook nog eens voorloopt op de planning. Annette startte goed en wist daarna met een goede techniek te zwemmen. Ze tikte als tweede van haar serie aan in een tijd van 1.25.91 en dit betekende een persoonlijk record van bijna 0,3 seconden. Haar oude tijd dateert alweer van mei 2010. In de serie na Annette zwommen maar vijf zwemsters sneller waardoor Annette opschoof van de 12e naar de 7e plaats. Daarnaast was de tijd van Anette ook nog eens goed voor een club en Brabants Masters Record.

Marjo stond als 6e ingeschreven en naast haar zwom haar concurrente op de Nederlandse Kampioenschappen, Karin Stein. Marjo vertrok iets sneller van het startblok dan met de 50 schoolslag en wist haar techniek goed vol te houden. Helaas werd het op het einde iets moeizamer en tikte ze als vierde van Europa aan. Haar tijd van 1.22.02 betekende niet alleen een club en Brabants Masters Record, maar het Nederlands Record wist Marjo met 0,02 seconden te verbeteren. Dus opnieuw een plaats net naast het podium.

Mark zwemt tijdens het EMK2013 alleen de 100 schoolslag en zijn doel was sneller te zwemmen dan de 1 minuut en 18 seconden. Hij is hier ruimschoots in geslaagd. Hij keerde als tweede en ook bij de finish was hij als tweede van de serie. De klok stond voor Mark stil na 1.16.61 en dit is een persoonlijk record van ruim 1,5 seconden. Hij is hiermee de nummer 23 van Europa in Eindhoven, een stijging van 10 plaatsen.

De estafetteploeg bleef niet achter bij de persoonlijke starts. Opnieuw moest de inschrijftijd er aan geloven en opnieuw betekende dit stijging in de ranglijst. Arjon begon met 32.72 en dit betekende een verbetering van het club en Brabants Masters Record. Daarna kwam Marjo met 36.40, gevolgd door Erik met 28.77. Annette sloot af en wist als eerste de finish te bereiken. Haar splittijd was 30.78. De totaaltijd van de masters was 2.08.67 en dit is 0,9 seconden onder de inschrijftijd en minder na driekwart seconde boven het Brabantse record. Daarna volgde een aantal spannende minuten want er kan nog maar 1 serie. Na 100 meter was de tussentijd van de Biesboschzwemmers goed voor een top 8 notering en bij de finish werd het heel spannend. Uiteindelijk bleek dat Arjon, Marjo, Erik en Annette beslag wisten te leggen op de 8e plaats van Europa. Een hele keurige klassering.

Morgen is het een iets rustigere dag wat betreft de Werkendammers. Aan de start komen twee zwemmers die buiten Werkendam wonen. Rond 12.25 uur zal Arjon op het blok verschijnen voor de 50 vlinderslag. Hij staat als 43e ingeschreven en rond 17.37 uur duikt Tonny Methorst te water voor de 100 vrije slag. Zij is als 28e ingeschreven. Dit is de één na laatste dag voor het zwemmen in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion.