Opgericht op 20 mei 1968
 

Top 8 noteringen en NMR op dag 4 EMK2013

De tweede dag van de Europese Masters Kampioenschappen 2013 (EMK2013) heeft twee top 8 noteringen opgeleverd. In totaal kwamen vier zwemmers op zes afstanden aan de start. Erik Drewes en Tonny Methorst bij de 25-plussers, Marjo Goelema bij de 40-plussers en Annette Wijnja bij de 45-plussers.

Op de 50 schoolslag wisten zowel Marjo als Annette bij de beste 8 te eindigen en daarvoor kregen ze een oorkonde. Annette verraste door van de 17e inschrijfplaats te stijgen naar de 6e plaats in een dik persoonlijk, club- en Brabants Masters Record. Het verschil met het brons was maar 0,5 seconden. Marjo stond vierde en bleef vierde, maar het podium was wel heel dichtbij namelijk op 0,19 seconden. De verbetering van haar eigen club- Brabants- en Nederlands Masters Record vergoedde het missen van brons.

De 200 vrije slag was de eerste afstand van de dag. Erik stond daarop 19e en bleef 19e, maar zijn tijd van 2.16.75 was een dikke verbetering van het clubrecord. Tonny wist ook het clubrecord dik te verbeteren en ze wist een sprong te maken in het klassement. Tonny eindigde als 22e, terwijl ze 36e stond. Annette steeg twee plaatsen naar de 12e plaats in een tijd die iets langzamer was dan haar inschrijftijd.

De laatste start van de tweede dag voor de Werkendammers was voor de Erik op de 100 vlinderslag. Na de 200 vrije slag moest het clubrecord op de vlinder er ook aan geloven. Erik finishte in een tijd van 1.05.81 en dit is ruim een seconde onder zijn inschrijftijd en maar twee seconden boven het Brabantse record.

Morgen komen vijf zwemmers aan de start. Op de 100 schoolslag starten Annette (12:36), Marjo (12:50) en Mark Visser (15:14). De laatste start is voor de estafetteploeg op de 4×50 wisselslag gemengd. Arjon de Bok, Marjo, Erik en Annette zullen rond 15:56 uur de strijd aangaan met nog 47 ploegen.

%d bloggers liken dit: