Biesboschzwemmers doen goede zaken voor klassementen

[b]Oirschot/Oosterhout, 24 en 25 augustus 2013 – De derde en vierde wedstrijd van de Brabant beker werden in het Wilhelminakanaal gezwommen. In totaal kwamen 18 Biesboschzwemmers aan de start en zijn wisten 8 top 5 klasseringen te behalen. Thomas Zielhorst wist in Oirschot als vijfde jeugdzwemmer te finishen op de 10.000 meter van het Open Nederlands Kampioenschap (ONK).[/b]

Voor de Brabantbeker tellen de open water wedstrijden die door Brabantse verenigingen georganiseerd worden. Na Appeltern en Vught waren Oirschot (PSV) en Oosterhout (De Warande) de derde en vierde wedstrijd. De gezwommen tijden van de Brabantse deelnemers worden met elkaar vergeleken en in de diverse categorieën worden dan klassementen vastgesteld. Daarnaast is er ook nog een verenigingsklassement, waarbij alle prestaties bij elkaar opgeteld worden.

In Oirschot stond naast de ‘normale’ nummers ook de 10.000 meter op het programma. Thomas had drie weken geleden in Hoorn voor het eerst deze afstand gezwommen en hij wist nu in Oirschot zijn tijd met ruim 10 minnuten aan te scherpen. Bij de zwemmers geboren in 1995 en later werd hij 5e en was hij de tweede van zijn eigen leeftijd.

Chantal Paans, Sanne van de Pol, Anne-Lize de Raad en Rebecca Schmidt zwommen een afstand voor het eerst in Oirschot, zij deden dit beter dan verwacht. Daarnaast wisten Ilse van de Pol, Julia Verhoeven en Tonny Methorst te verrassen met goede races en mooie eindtijden. Voor Chimène, Erik en Larissa Huisman, Denis Klop en Laura Verhoeven zat er geen tijdsverbetering in, maar ze toonden wel een goede techniek. Jan-Pieter de Raad gaat ook steeds beter zwemmen en zag dit deze keer opnieuw beloond met een tijdsverbetering.

Een dag later in Oosterhout waren de omstandigheden iets beter dan in Oirschot en daar werd ook een beker gewonnen. Leendert Paans wist in zijn categorie beslag te leggen op een tweede plaats enkele seconden achter de snelste jongen. Lukas Schmidt en Thomas Zielhorst kwamen daarna het dichtste bij het podium ze werden beide vijfde. Lukas zwom bijna 4 minuten sneller dan 8 dagen geleden in Vught over 5 kilomter en Thomas toonde een goede kilometer na zijn race van een dag eerder over een afstand die toen 10 keer langer was. Voor Xander Korsman, Ilse van de Pol en Julia en Laura Verhoeven waren er snellere tijden dan ooit. Maar de prestaties van Chimène, Erik en Larissa Huisman, Tom Kruis, Sanne van de Pol en Rebecca Schmidt waren ook goed te noemen. Ze wisten in de buurt van hun beste tijden te finishen en zullen over drie weken nogmaals een kans krijgen om hun beste tijden te verbeteren.

Op 14 september organiseren de Biesboschzwemmers in Recreactiepark De Kurenpolder de eerste editie van de Kurenpolder Open Water Race en daarna zullen de prijzen van de klassementen uitgereikt gaan worden. De hoop is dat er diverse Werkendammers dan ook naar het podium mogen komen. De wedstrijden beginnen om 10.45 uur en de verwachting is dat vanaf half 5 onder het genot van een hapje en een drankje de prijzen bekend gemaakt gaan worden.