Opgericht op 20 mei 1968
 

Kring Minioren Finale 2013 dag 2

[b]De tweede dag van de Kring Minioren Finale brengt acht keer een Biesboschzwemmer aan de start. Leendert Paans en Simon Schmidt starten op de 100 vlinderslag, 100 vrije slag en 200 wisselslag. Voor Rebecca Branderhorst is er deelname op de 100 schoolslag en de benjamin van het kwartet, Chimène Huisman, mag starten op de 100 wisselslag. Er zijn medaillekansen, maar bij minioren zijn er altijd verrassingen.[/b]

Op de 100 vlinderslag heeft Leendert de eerste medaille van deze finales weten te halen. Hij werd derde in een tijd die iets langzamer is dan zijn inschrijftijd. Mogelijk dat de val van gisteren hem parten gespeeld heeft. Simon behaalde een keurige 5e plaats en hij wist zijn inschrijftijd wel te verbeteren.

Op de schoolslag wist Rebecca, net als Simon op de vlinderslag, beslag te leggen op de vijfde plaats. Ze haalde ruim een seconde van haar tijd af en wist voor het eerst binnen de 100 seconden de 100 meter schoolslag te zwemmen. Dit was voor Rebecca haar laatste start dit weekend en met 2 persoonlijke records op 2 starts mag ze meer dan tevreden terug kijken.

Op de 100 vrije slag hebben Simon en Leendert voor het eerst onder de 1 minuut en 10 seconden gezwommen. In een rechtstreeks duel was Simon Leendert met 0,23 seconden de baas. Simon zwom 1.09.32 en Leendert 1.09.55. De jongens werden met deze tijden en bij de jongens minioren 6.

Op de 100 wisselslag liet Chimene zien dat er heel wat in haar kleine lijfje zit. Ze wist haar inschrijftijd met bijna 17 seconden aan te scherpen en ze was ruim 5 seconden sneller dan haar persoonlijke toptijd. Deze tijd was goed voor een 14e plaats.

Op de 200 wisselslag lieten Leendert en Simon zien dat ze in een jaar tijd heel veel vooruit zijn gegaan. Ondanks dat het voor Simon zijn 6e en voor Leendert zijn 4e start was, zwommen beide onder hun inschrijftijd. Leendert wist binnen de 3 minuten te blijven en werd 6e. Simon eindigde een plaatsje hoger en bleef net boven zijn tijd van de Brabantse in Eindhoven.

Met een bronzen medaille en vele top 5 noteringen hebben de vier zwemmers het heel goed gedaan. Op alle afstanden gingen de inschrijftijden er aan en in de meeste gevallen werden zelfs persoonlijke toptijden verbeterd. Voor Leendert en Simon bestaat er nog een kans dat ze op 30 juni in Dordrecht aan de start mogen verschijnen van de jaargang finale, maar dit is afhankelijk van de inschrijvingen.

%d bloggers liken dit: