Opgericht op 20 mei 1968
 

Goede resultaten in Oss

[b]In Oss worden dit weekend de Kring Minioren Finales gehouden. Vandaag komen Rebecca Branderhorst, Leendert Paans en Simon Schmidt aan de start. Rebecca op de 100 vrije slag en Leendert en Simon op de 100 school- en rugslag en 400 vrije slag.[/b]

Op de 100 schoolslag haalde zowel Simon als Leendert diverse seconden van hun tijden af. Leendert liet op het scorebord een tijd van 1.38.52 noteren en bij Simon stond een tijd van 1.33.22. Uiteindelijk werd Simon 8e en Leendert een plaatsje lager, namelijk 9e.

Rebecca wist op de 100 vrije slag haar tijd ook te verbeteren. Rebecca liet de klok stilstaan na 1.24.96 en dit is bijna 2 seconden sneller dan haar inschrijftijd. Rebecca is uiteindelijk 15e geworden.

Op de 100 rugslag wist Simon vierde te worden. Zijn tijd van 1.19.26 is een verbetering van zijn inschrijftijd met ruim 9 seconden. De pijn van de vierde plaats zal verzacht zijn door het feit dat het wel een clubrecord is bij de jongens minioren 6 en later. De oude tijd van Robin Iking is in 2004 gezwommen, Simon was toen 3 jaar. Leendert komt vandaag niet meer aan de start, omdat hij van de trap gevallen is in het zwembad en heel veel last van zijn rug heeft. Jammer, want misschien kon hij nog wel verrassen op de 400 vrij.

Op de 400 vrije slag heeft Simon een goede indeling laten zien, volgens Annette Wijnja. De eindtijd van Simon 5.41.39 is bijna 9 seconden sneller dan tijdens de BLAK in Eindhoven en 20 seconden sneller dan zijn inschrijftijd uit de Speedo wedstrijden. De plaats is (nog) niet bekend.

Al met al hebben de drie zwemmers goede resultaten neergezet. Allen wisten hun inschrijftijden te verbeteren en dat ging in sommige gevallen niet met enkele tienden. Morgen komen deze drie en Chimene Huisman aan de start en dan is te hopen dat Leendert weer voldoende hersteld is en dat de livetiming beter functioneert.