Opgericht op 20 mei 1968

Vijf medailles voor Biesboschzwemmers in Antwerpen

[b]Antwerpen, 27 en 28 april 2013 – Al diverse jaren gaan de Werkendammers naar Antwerpen om deel te nemen aan de Antwerp International Youth Swimming Cup. Dit jaar zijn dertien zwemmers afgereisd naar het zuiden en zij kwamen terug met 5 medailles, 3 limieten voor de Nederlandse en 63 voor de Brabantse Kampioenschappen, 50 persoonlijke records en een clubrecord en 2 finales. Sanne van de Pol was de meest succesvolle zwemmer.[/b]

Sanne wist op de 50 schoolslag naar het goud te zwemmen bij de meisjes 15 en 16 jaar. Haar eindtijd was goed voor een startbewijs voor de Nederlandse Kampioenschappen later dit jaar. Op de 50 en 100 vrije slag wist Sanne ook te voldoen aan de richttijd voor dit kampioenschap. Op de 50 ‘vrij’ werd dit zelfs beloond met een bronzen medaille. Op de 50 en 100 ‘vrij’, 50 en 100 schoolslag en 50 rugslag wist ze persoonlijke records te zwemmen.

Lukas Schmidt wist op de 200 vlinderslag naar het zilver te zwemmen bij de jongens 17 en 18 jaar. Hij wist zijn tijd uit het 25 meter bad bijna te verbeteren. Op de 50 en 100 rugslag behaalde Lukas de vervelende vierde plaats. Op de 100 ‘vrij’, 100 rugslag en 50 vlinderslag waren er persoonlijke records voor hem.

Simon Schmidt en Leendert Paans wisten beide een bronzen medaille te veroveren. Simon deed dit op de 50 rugslag en Leendert op de 50 vlinderslag. Beide jonge talenten lieten mooie races zien wat verwachtingen schept voor de Brabantse Kampioenschappen. Simon wist op al zijn afstanden zijn persoonlijke records aan te scherpen. Voor Leendert was er nog een vierde plaats op de 100 vrije slag en wist hij op diverse afstanden hele goede tijden te noteren.

Jade Groeneveld en Thomas Zielhorst hadden zich weten te plaatsen voor een finale. Jade startte op de 100 rugslag zeer voorvarend en merkte na het keerpunt dat het een zwaar weekend was geweest. Op de 50 en 200 ‘vrij’, 100 rugslag en 50 vlinderslag wist ze haar tijden te verbeteren en met een zevende plaats op de 100 ‘rug’ in zowel de series als de finales behaalde ze haar beste prestaties. Thomas mocht op de dubbele afstand starten. Hij leverde een veel betere race af dan in de series en wist bijna zijn persoonlijk record te verbeteren. Dit lukte hem wel op de 50 en 100 vrije slag en 50 vlinderslag.

Femke Golverdingen verraste dit weekend met twee startbewijzen voor de ‘Brabantse’ wat knap is omdat de limieten meestal makkelijker te halen zijn in een 25 meter bad. Femke was op de 50 en 100 rugslag snel genoeg om in mei mee te mogen doen.

Voor Redine van Breugel, Xander Korsman, Chantal Paans, Ilse van de Pol, Anne-Lize de Raad en Julia Verhoeven waren er ook hele goede tijden te noteren. In sommige gevallen wisten ze hun tijden uit het 25 meter bad te verbeteren.

De laatste twee weekenden komen deze zwemmers aangevuld met ongeveer 10 zwemmers aan de start van de Brabantse Kampioenschappen. Daarna zullen nog enkele wedstrijden volgen voordat de Werkendammers kunnen gaan genieten van de zomerstop.