Drie medailles op eerste dag ‘Antwerpen’

[b]De eerste dag van de 22e editie van de Antwerpen International Youth Swimming Cup is heel succesvol verlopen voor de dertien Werkendamse zwemmers. Met drie medailles, 2 limieten voor de Nederlandse Kampioenschappen, een clubrecord en een vracht aan persoonlijke records is iedereen naar huis gegaan. Leendert Paans, Lukas Schmidt en Sanne van de Pol mochten alle drie een medaille ophalen.[/b]

Leendert was de eerste die een medaille haalde, op de 50 vlinderslag verbeterde hij zijn eigen clubrecord met ruim een seconde en dit werd beloond met een bronzen medaille. Op de 100 vrije slag was Leendert al vierde geworden met een nieuw persoonlijk record en op de 100 rugslag was er een 24e plaats.

Lukas was de volgende die een medaille haalde. Op de 200 vlinderslag wist hij zijn persoonlijke record uit het 25 meter bad bijna te verbeteren, maar ondanks dit missen was er wel een zilveren medaille en deze werd zeker niet door zijn moeder verwacht. Op de 100 ‘vrij’ en rug had hij zijn tijden uit het 50 meter bad verbeterd. Op deze afstanden werd hij respectievelijk 12e en 4e. Op de 50 vlinder was er een 12e plaats met een tijd binnen de 30 seconden.

Sanne was de laatste met een medaille en dit werd een gouden medaille met daarnaast nog een startbewijs voor de Nederlandse Kampioenschappen. Eerder op de dag had ze op de 100 vrije slag ook een startbewijs voor de NK behaald en werd ze 5e. Op de 200 schoolslag werd ze 7e en op de halve afstand was er een 5e plaats.

Jade Groeneveld en Thomas Zielhorst mogen zondag middag tijdens de finales aan de start verschijnen. Jade zal starten op de 100 rugslag en Thomas op de dubbele afstand. Jade werd vandaag 7e op deze afstand met een dik persoonlijk record. Op de 100 ‘vrij’ had ze net geen record kunnen zwemmen en op de 50 vlinderslag wist ze zelfs sneller aan te tikken dan haar tijd uit het 25 meter bad. Thomas wist op de 100 ‘vrij’ voor het eerst binnen de minuut te blijven en deed dit met ruim een seconde. Op de 100 rugslag was er een goede race, maar niet de beloning in de vorm van een snelle tijd. Op de 50 vlinderslag bleef Thomas net boven de 29 seconden en op de 200 rugslag was er hetzelfde verhaal als op de 100 rugslag, maar Thomas heeft een herkansing tijdens de finale.

Xander Korsman, Simon Schmidt, Redine van Breugel, Femke Golverdingen, Chantal Paans, Ilse van de Pol, Anne-Lize de Raad en Julia Verhoeven lieten ook mooie tijden noteren. Xander deed dit op de 100 vrije slag, 50 en 100 schoolslag. Simon op de 100 ‘vrij’, 100 rug en 50 vlinderslag. Redine zwom de 100 schoolslag en 50 vlinderslag en vooral de vlinderslag was heel goed. Femke verraste met een startbewijs op de 100 rugslag voor de ‘Brabantse’ en liet mooie tijden noteren op de 50 en 100 schoolslag. Chantal was op de 50 en 200 schoolslag en 100 vrije slag goed bezig. Ilse wist op de 100 schoolslag en vrije slag mooi zwemmen zien. Anne-Lize zwom op de 100 vrije slag ongeveer net zo snel als in het 25 meter bad en op de 50 vlinderslag wist ze dit nogmaals te doen. Julia startte op de 100 en 200 schoolslag en 50 vlinderslag en met name de schoolslag ging goed.

Morgen staat de 50 en 200 vrije slag, 50 rugslag en 100 vlinderslag op het programma. Op de sprint nummers kunnen alleen medailles behaald worden terwijl op de 100 en 200 meter nummers er ook finale plaatsen te behalen zijn.