Opgericht op 20 mei 1968
 

Clubrecord voor Julia Verhoeven

[b]Den Haag, 13 april 2013 – Tijdens een limietwedstrijd in het Hofbad in Den Haag hebben 8 leden van de Biesboschzwemmers een goede indruk achtergelaten. Met name de prestaties van Julia Verhoeven, Jade Groeneveld en Sanne van de Pol vielen op.[/b]

Julia was ingeschreven op de 50 vlinderslag en 400 wisselslag. Op de vlinderslag sprint haalde ze ruim 2 seconden van haar tijd af. Aan het einde van de middag stond de zware wisselslag op het programma. Julia begon op de 100 vlinderslag met een tijd die 2 seconden langzamer is dan haar tijd uit het 25 meter bad. Ze wist vervolgens de andere 300 meter goed door te komen en bleef binnen de 7 minuten. Met haar eindtijd is ze sinds 2000 de jongste Biesboschzwemmer die deze afstand in een 50 meter bad heeft gezwommen.

Jade en Sanne wisten op de vrije slag hele sterkte tijden te noteren. Jade was op de 100 meter sneller dan ze ooit is geweest, zelfs sneller dan in een 25 meter bad. Hetzelfde gold voor Sanne alleen zij deed dit op de 200 meter. Op de schoolslag was er ook nog een persoonlijk record voor Jade, Sanne bleef net boven haar tijd.

Ilse van de Pol, Femke Golverdingen en Larissa Huisman waren ook in Den Haag. Ilse en Femke verbeterden hun 50 meter schoolslag tijd met ruim 3 seconden. Op hun andere afstanden wisten beide bijna hun 25 meter bad tijden te verbeteren. Dit belooft nog iets voor de komende wedstrijden. Larissa zwemt nog niet zo lang, maar wist op de 50 ‘vrij’ haar inschrijftijd met ruim 1,5 seconde te verbeteren.

Naast de 6 meisjes kwamen er ook nog 2 jongens aan de start. Nick Lisman kwam op de 50 vlinder-, school- en vrije slag aan de start. Op de vrije slag wist hij bijna zijn inschrijftijd te verbeteren, terwijl hij op alle afstanden een duidelijke technische vooruitgang laat zien. Thomas Zielhorst wist op de 200 vrije slag zijn beste tijd met 3,5 seconde aan te scherpen, terwijl hij op de 100 rugslag net boven zijn beste tijd bleef.

In het laatste weekend gaat een groep van 14 zwemmers naar Antwerpen om daar in het 50 meter bad de strijd aan te gaan met de Belgen en de vele Nederlanders die ook naar het zuiden gaan. Met de prestaties van Den Haag lijkt het in België een mooie wedstrijd te gaan worden.