Opgericht op 20 mei 1968
 

Livetiming komend weekend

[b]De komende dagen wordt er op drie plaatsen deelgenomen aan wedstrijden. Op zaterdag komen de Werkendammers aan de start in Den Haag. Daar wordt een limietwedstrijd gehouden in het 50 meter bad. Zondag is er op twee plaatsen activiteit van de zwemmers. In Roosendaal staat de laatste speedo/swimkick wedstrijd op het programma. Aan de andere kant van het land komen de masters aan de start tijdens de derde wedstrijd van de Zuidelijke Cirkel in Nijmegen.[/b]

Van de wedstrijd in Den Haag is niet bekend dat er livetiming is. De negen zwemmers komen in totaal op 18 starts op de blokken. De meest bijzondere start is voor Julia Verhoeven. Zij zal aan het einde van de middag starten op de 400 wisselslag. In de historie van de Biesboschzwemmers sinds 2000 zijn er slechts 4 zwemsters geweest die deze zware afstand in een 50 meter bad hebben gezwommen.

Zondag zullen 14 zwemmers deelnemen aan de Speedo/Swimkick wedstrijd in Roosendaal. Bij de swimkickers komen 7 zwemmers aan de start, net als bij de Speedo wedstrijd. Deze wedstrijden zullen thuis te volgen kunnen zijn via de livetiming. De links zijn:
Swimkick : http://www.zpv-hieronymus.com/liveresults/20130414swimkick5/index.html
Speedo: http://www.zpv-hieronymus.com/liveresults/20130414speedo5/index.html
Het wordt een lange wedstrijd, er doen in totaal 8 verenigingen mee. Er zal gestart worden volgens de Duitse startregel.

In Nijmegen komen 7 masters aan de start. De startlijsten van deze wedstrijd zijn te vinden op: http://livetiming.aquanovio.nl/ of deze wedstrijd ook thuis te volgen is, is niet bekend, mogelijk wel. Er staan 8 masters op de lijst, maar Harry zal zondag niet naar Nijmegen afreizen omdat hij niet fit is.

Al met al wordt het dus een druk, maar interessant weekend voor de Werkendammers.