Opgericht op 20 mei 1968
 

Drie Brabantse Records voor masters Biesboschzwemmers

[b]Breda, 17 maart 2013 – Twaalf zwemmers kwamen in Breda aan de start van de tweede wedstrijd van de Zuidelijke Cirkel. Na de eerste wedstrijd stonden de masters op een derde plaats in het verenigingsklassement en nu wordt het afwachten of deze positie na de wedstrijd in het 50 meter bad nog steeds wordt ingenomen. Harry Cornet en Marjo Goelema wisten beide een Brabants Masters Record (BMR) te zwemmen. De estafetteploeg 160+ wist eveneens een BMR te zwemmen. Daarnaast werden nog 15 clubrecords gezwommen en wist Mark Visser een persoonlijk record te zwemmen.[/b]

Harry en Marjo pakten beide het record af van een ploeggenoot. Op de 50 vlinderslag had Arjon de Bok het record staan, maar Harry dook in Breda ruim een seconde onder de recordtijd. Dit was eveneens een clubrecord. Voor Marjo was er een record op de 100 schoolslag in eveneens een clubrecord. Marjo was sneller dan de tijd van Annette Wijnja. Annette had haar tijd in 2009 in Cadiz (ESP) gerealiseerd.

Willem Boljé, Erik Huisman, Ingmar, Mark en Pieter Visser zwommen allen ook clubrecords. Willem deed dit op de 50 rug- en vlinderslag. Voor Erik zijn er records op de 50 en 100 schoolslag. Ingmar kwam drie keer aan de start en alle eindtijden waren goed voor records. Op de 100 en 200 vrije slag en 100 schoolslag heeft Ingmar de clubrecords bij de 30-plussers in handen. Mark zwom in de categorie 25 tot 29 jaar nieuwe records. Op de 50 en 100 schoolslag scherpte hij de records van Dennis Klop aan. Op de 100 schoolslag wist Mark zelfs zijn persoonlijke record aan te scherpen. Pieter is momenteel de oudste actieve zwemmer. Op de 50 vrije – en schoolslag zwom hij records bij de heren tussen 50 en 54 jaar.

De laatste records waren voor de beide estafette ploegen. Bij de 120-plussers wisten Mark, Bas Baggerman, Sabrina Boekhout en Dian van Pelt een record te realiseren. De ‘jonkies’ moesten wel de ‘oudjes’ voor laten gaan. Annette, Marjo, Willem en Arjon waren ruim 15 seconden sneller in de categorie 160-plus en zwommen ook een clubrecord. Deze tijd bleek zelfs een verbetering te zijn van het BMR in deze categorie met een halve minuut.

Voor Bas, Sabrina, Arjon, Dian en Annette waren er geen persoonlijke clubrecords, maar hun tijden stemden allen tevreden. Arjon was enkele dagen eerder nog uitgeroepen tot sportman van de gemeente Woudrichem over 2012. Met zijn deelname aan de Europese Masters Kampieonschappen later dit jaar in Eindhoven is het misschien wel mogelijk dat hij zijn titel over een jaar prolongeert.

Over een maand, medio april, staat de derde ronde op de kalender. Opnieuw wordt de wedstrijd gehouden in een 50 meter bad en de eerste inschrijvingen zijn al binnen, maar de komende weken zullen er nog meer volgen. Om de goede klassering in het verenigingsklassement te behouden, is dit ook wel nodig.

Fotos (gemaakt door Mark Visser):