Opgericht op 20 mei 1968
 

Solide prestatie Thomas Zielhorst

[b]Dordrecht, 16 februari 2013 – Terwijl een grote groep zwemmers in Den Bosch aan het genieten waren van een uitje, hadden Thomas Zielhorst en Lukas Schmidt zich ingeschreven voor een limietwedstrijd in Dordrecht. In het 50 meter aldaar kwam alleen Thomas aan de start, doordat Lukas zich ziek moest melden enkele uren voor de wedstrijd. Thomas kon terug kijken op een redelijke wedstrijd, maar hij realiseerde zich dat er meer in had gezeten.[/b]

Thomas ging naar Dordrecht om te proberen de limiet te halen voor de Nederlandse Junioren Kampioenschappen in juni van dit jaar. Op de 200 rugslag heeft hij kleine tijdsverbetering nodig om naar dit kampioenschap te mogen, maar deze keer lukte hem het niet. Thomas opende heel goed en lag tot 150 meter goed op schema. Helaas voor Thomas kon hij in de laatste 50 meter zijn tempo niet nogmaals verhogen waardoor hij een halve seconde boven zijn persoonlijke record finishte. Een pluspunt uit deze race was wel dat de indeling opnieuw goed was.

Later op de 50 vlinderslag verslikte Thomas zich kort naar de start waardoor een hele snelle tijd er niet meer in zat. Het scorebord liet een tijd zien die 0,08 seconden onder zijn snelste tijd lag, maar er was meer mogelijk geweest.

De komende weken zal er hard getraind gaan worden om in maart weer te schitteren op de diverse wedstrijden waarbij de competitie wedstrijd van 9 maart een van de belangrijkste is. Op dit moment staan de Werkendammers op een mogelijke promotieplaats, maar er zijn nog twee wedstrijden voor dat alles duidelijk is.