Opgericht op 20 mei 1968
 

Voorbeschouwing BWK2013 Dag 2

[b]Zijn er op basis van de inschrijvingen op de eerste dag nog 2 medailles te halen, op de tweede dag staat er geen enkele Biesboschzwemmer bij de beste drie ingeschreven. Er zijn wel 10 van de 14 starts bij de beste 8 te vinden. Thomas Zielhorst staat op het koningsnummer het hoogst genoteerd, namelijk vierde.[/b]

Programma 16 100 vlinderslag jongens senioren open: http://www.zpv-hieronymus.com/liveresults/bwk2013/EntryList_16.pdf
Net als op de rugslag op de eerste dag bestaat de deelname op de vlinderslag uit Simon en Lukas Schmidt en Thomas Zielhorst en alle drie staan bij de beste 8 ingeschreven. Simon vinden we op een 6e plaats bij de minioren 6, net als Thomas bij de junioren 4. Lukas staat als 8e ingeschreven met een tijd die nog geen week oud is.

Programma 18 100 rugslag meisjes senioren open; http://www.zpv-hieronymus.com/liveresults/bwk2013/EntryList_18.pdf
Julia Verhoeven en Jade Groeneveld vertegenwoordigen de Werkendammers op de rugslag bij de meisjes. Julia staat als 13e ingeschreven bij de junioren 1, terwijl Jade bij de junioren 3 als 5e staat ingeschreven. Misschien kan Jade verrassen aangezien haar tijd van maart 2012 is.

Programma 20 100 vrije slag jongens senioren open; http://www.zpv-hieronymus.com/liveresults/bwk2013/EntryList_20.pdf
Opnieuw komen de drie zwemmers van de rug- en vlinderslag aan de start en net als op de vlinderslag behoren ze bij de beste 8 in hun categorie. Simon staat op de 8e plaats ingeschreven bij de minioren 6, terwijl Thomas, zoals eerder vermeld, op een vierde plaats te vinden is. Lukas staat op een 7e plaats ingeschreven en gaat voor zijn euroknallers die hij kan verdienen van zijn moeder en Pleuni van de Pol.

Programma 22 200 wisselslag meisjes senioren open; http://www.zpv-hieronymus.com/liveresults/bwk2013/EntryList_22.pdf
Was de deelname bij de jongens beperkt tot één zwemmer, bij de meisjes doen er drie zwemsters mee. Eind 2012 in Dordrecht wist Julia net onder de limiet te blijven en we vinden haar terug op een 9e plaats en zij zal dus waarschijnlijk in de eerste serie mogen starten van dit nummer. Bij de junioren 3 staat Jade op de 8e plaats ingeschreven en haar inschrijftijd dateert van begin 2012 en het is te hopen dat ze weg omhoog weer gevonden heeft en gaat stijgen in het klassement. Sanne van de Pol staat een plaatsje hoger dan Jade en ook zij zal gaan voor stijging in het klassement en dus een persoonlijk record.

Programma 24 100 schoolslag jongens senioren open; http://www.zpv-hieronymus.com/liveresults/bwk2013/EntryList_24.pdf
Xander Korsman mag aan het einde van de tweede dag laten zien dat zijn tijd uit Dordrecht wel degelijk klopt, al gelooft zijn vader dat niet. Hij staat als 15e ingeschreven bij de jongens junioren 2. De tweede deelnemer op de schoolslag bij de jongens is Mark Visser. Voor het eerst sinds enkele jaren wist hij onder de limiet te duiken en hij staat als 13e ingeschreven.

Programma 26 4×100 vrije slag meisjes senioren open; http://www.zpv-hieronymus.com/liveresults/bwk2013/EntryList_26.pdf
De laatste start van de BWK2013 is net als op de eerste dag voor Jade, Chantal Paans, Anne Ippel en Sanne. De meisjes staan net als op de wisselslag als 6e ingeschreven. Het doel hier is opnieuw verbetering van de inschrijftijd.

Als de kring dezelfde programmering aanhoudt als een jaar geleden is er een pauze na de 100 vrije slag en na de 100 schoolslag op beide dagen. Of er mogelijkheden zijn tot in- en uitzwemmen is op dit moment nog niet bekend, maar het complex in Eindhoven is groot. Zodra er meer informatie bekend is, zal dit op de website gepubliceerd worden.

Overzichtslijst per programmanummer: https://www.b-b-z.nl/algemeen/link.php?link=https://www.b-b-z.nl/download/2013-01-12=BWK2013.pdf