Opgericht op 20 mei 1968
 

Voorbeschouwing BWK2013 Dag 1

[b]Net als twee jaar geleden worden de Brabantse Winter Kampioenschappen in het springbad in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion gehouden. Dit betekent dat er GEEN elektronische tijdwaarneming is. Namens de Biesboschzwemmers doen 14 zwemmers mee, zij zorgen voor 30 persoonlijke en 2 estafette starts. De leeftijd van de Werkendammers ligt tussen de 11 en 44 jaar. In 2012 werden 7 medailles gehaald. Een goud, 3 zilver en 3 brons, op basis van de inschrijvingen zal de oogst deze keer minder zijn, namelijk 2 zilver.[/b]

Op beide dagen zijn de aanvangstijden gelijk. Het vertrek vanaf ’t Bieshonk is om 12.00 uur, het inzwemmen begint om 13.30 uur en de wedstrijd zal om 14.15 uur beginnen.

Programma 2 100 vlinderslag meisjes senioren open; http://www.zpv-hieronymus.com/liveresults/bwk2013/EntryList_2.pdf
Drie dames hebben zich weten te plaatsen en daarvan komen er twee in de zgn. finaleserie aan de start. In de finaleserie zwemmen de 8 beste zwemmers of zwemsters per categorie. Waarschijnlijk zal Kim Wijnja als eerste Biesboschzwemmer aan de start mogen verschijnen, zij staat 9e bij de dames. Julia Verhoeven staat bij de junioren 1 als 5e ingeschreven en Jade Groeneveld zien we als 6e bij de junioren 3 ingeschreven.

Programma 4 100 rugslag jongens senioren open; http://www.zpv-hieronymus.com/liveresults/bwk2013/EntryList_4.pdf
De gebroeders Schmidt, Simon en Lukas, en Thomas Zielhorst komen op de rugslag aan de start. Simon en Lukas staan beide op een 9e inschrijfplaats en vallen dus net buiten de finale serie. Thomas is op zijn specialiteit als 2e ingeschreven en zal als doel hebben het halen van de limiet voor de NJK of in ieder geval bij de beste 8 van zijn leeftijd te komen.

Programma 6 100 vrije slag meisjes senioren open; http://www.zpv-hieronymus.com/liveresults/bwk2013/EntryList_6.pdf
Met vier inschrijvingen is er iets meer deelname dan op de vlinderslag, maar van de vier hoort er maar één bij de beste 8, namelijk Sanne van de Pol. Sanne staat bij de meisjes jeugd 1 als 4e ingeschreven en zal zich moeten verbeteren om de zilveren medaille van vorig jaar opnieuw te veroveren. Julia vinden we bij de junioren 1 terug op een 17e plaats, terwijl Carmen Damen bij de junioren 2 als 32e ingeschreven staat. Jade is als 11e bij de junioren 3 ingeschreven.

Programma 8 200 wisselslag jongens senioren open; http://www.zpv-hieronymus.com/liveresults/bwk2013/EntryList_8.pdf
Alleen Thomas zien op de langste afstand van dit kampioenschap aan de start verschijnen. Hij mag net in de finale serie starten, hij staat namelijk als 8e ingeschreven en zal zeker naar de vlinder- en rugslag een voorsprong moeten hebben om zijn slechtste slag, de schoolslag, te kunnen compenseren.

Programma 10 100 schoolslag meisjes senioren open; http://www.zpv-hieronymus.com/liveresults/bwk2013/EntryList_10.pdf
Met 6 dames aan de start is dit het drukste onderdeel van de eerste dag en van die 6 starts behoren er 2 bij de beste 8. Chantal Paans staat bij de junioren 3 als 8e ingeschreven en Sanne bij de jeugd 1 als tweede. Vorig jaar werd Sanne derde terwijl ze als eerste stond ingeschreven, misschien kan ze dit jaar de omgekeerde weg bewandelen. Julia komt voor de derde keer aan de start en staat als 13e ingeschreven. Redine van Breugel en Carmen komen bij de junioren 2 aan de start en staan dicht bij elkaar ingeschreven. Redine staat 26e en Carmen is als 23e ingeschreven. In voorbereiding op het NMK korte baan en het EMK lange baan in september van dit jaar doet ook Marjo Goelema mee. Zij staat als 10e ingeschreven bij de dames in exact dezelfde tijd als Petri Veldhuis van ZVDO. Het leeftijdsverschil tussen beide dames is 24 jaar. Tussen Marjo en de een na oudste deelneemsters is het 19 jaar.

Programma 14 4×100 wisselslag meisjes senioren open; http://www.zpv-hieronymus.com/liveresults/bwk2013/EntryList_14.pdf
Het laatste programma van de dag voor de Biesboschzwemmers is de jeugdploeg op de 4×100 wisselslag. Anne Ippel, Chantal, Jade en Sanne zullen gaan proberen onder hun inschrijftijd aan te tikken en daarnaast hun 6e plaats te verbeteren.

Het belangrijkste van deelname aan een kampioenschap is dat de inschrijftijd verbeterd wordt, hiermee is de kans ook groter dat je hoger in de uitslag komt en misschien worden er dan wel meer dan twee medailles behaald.

Overzichtslijst per programmanummer: https://www.b-b-z.nl/algemeen/link.php?link=https://www.b-b-z.nl/download/2013-01-12=BWK2013.pdf