Opgericht op 20 mei 1968
 

NJK2012 sessie 1

[b]In Drachten worden dit weekend de Nederlandse Junioren Kampioenschappen 2012 (#NJK2012) gehouden. Thomas Zielhorst, Lukas Schmidt en Sanne van de Pol komen daar aan de start. Voor de laatste twee is het hun laatste junioren kampioenschap. In oktober mogen zijn deelnemen aan de Open Nederlandse Kampioenschappen korte baan 2012 (ONKkb2012). De eerste sessie kwamen alleen de jongens aan de start.[/b]

Het zwembad is aan de kleine kant, waardoor zwemmers en coaches in een tent naast het zwembad zitten en de toeschouwers langs het zwembad.

Thomas mocht als eerste aan de start verschijnen op de 200 rugslag. Ongeveer een week geleden heeft hij zijn knie gestoten en hij heeft daar nog steeds last van. Dit was ook te zien aan zijn race. Tot 80 meter kon hij goed met de rest mee en daarna moest hij hen laten gaan. Zijn tijd van 2.25.81 was iets langzamer dan een jaar geleden in Dordrecht. Hij werd nu uiteindelijk 11e.

Lukas mocht na ruim 3 uur wachten ook zwemmen. Hij startte goed, maar de concurrentie wist hem bij te halen. Op het scorebord stond een tijd van 26.50 en dit is 0,2 seconden langzamer dan zijn inschrijftijd. Net geheel tevreden kwam hij dan ook het water uit. Lukas werd uiteindelijk 20e.

Thomas kan zich zaterdag middag revancheren op de 100 rugslag. Een jaar geleden zwom hij op deze afstand verrassend naar het brons. Nu staat Thomas als 9e ingeschreven.