Opgericht op 20 mei 1968
 

Veertien medailles voor Swimkick ploeg Biesboschzwemmers

[b]Breda, 15 april 2012 – Voor de derde keer dit seizoen heeft een groep zwemmers van de Biesboschzwemmers deelgenomen aan een swimkick wedstrijd. Deze wedstrijd is het voorportaal voor de Speedo wedstrijden. Twaalf zwemmers waren verantwoordelijk voor 8 gouden, 4 zilveren en 2 bronzen medailles. Daarnaast werden er 8 persoonlijke records gezwommen en 6 keer werd een afstand en slag voor de eerste keer gezwommen.[/b]

Het goud ging met vier zwemmers naar huis. Gioya Boljé, Nick Lisman en Leendert Paans waren de beste op de 100 vrije slag en wisselslag. Voor Gioya was er geen persoonlijk record, terwijl Nick op de vrije slag zich verbeterde en Leendert op de wisselslag zich verbeterde. Michelle Paans was de laatste die twee gouden medailles wist te halen. Zij deed dit op de 50 vrije slag en 100 wisselslag. Op de vrije slag verbeterde zij zich met bijna 0,6 seconden.

Het zilver ging naar twee zwemmers. Rebecca Branderhorst en Ruben van der Wiel moesten beide een zwemmer voor zich dulden, maar in beide gevallen ging het goud naar een ploeggenoot. Op de vrije slag was Ruben bijna 24 seconden sneller als ooit, terwijl Rebecca zich op de 50 vrije slag en 100 wisselslag wist te verbeteren.

De laatste die medailles wist te veroveren was Julie de Vries. Zij kon geen persoonlijk record zwemmen, maar op de 100 wisselslag scheelde dat iets meer dan twee tienden. Op de 200 vrije slag zwom zij op de 100 meter bijna een persoonlijk record en liet een goede race zien. Beide starts waren goed voor brons.

Laura Verhoeven en Marleen Visser wisten zich te verbeteren. Laura deed dit op de 50 vrije slag en Marleen op de 100 vrije slag. Voor Bas en Henk voor den Dag en Chimène Huisman was er geen persoonlijk record, maar zij toonden wel aan over een gezonde dosis talent te bezitten.

Voor deze groep is er nog een wedstrijd, namelijk de clubkampioenschappen komende zomer in zwembad Werkina