Succesvol lustrum Biesboschzwemmers in Antwerpen

[b]Antwerpen, 13 – 15 april 2012 – Voor de vijfde keer achtereen is een groep van de Biesboschzwemmers naar Antwerpen gegaan om deel te nemen aan de internationale jeugd zwem cup. De vijftien zwemmers kwamen terug met 5 medailles, 3 finalestarts, 39 persoonlijke records, 54 startbewijzen voor de Brabantse en drie startbewijzen voor de Nederlandse Kampioenschappen. Van de vijftien zwemmers hadden vijf zwemmers nog nooit in een 50 meter bad een wedstrijd gezwommen.[/b]

Als we kijken naar het aantal medailles was Marcha Admiraal de meest succesvolle deelneemster. Marcha haalde goud op de 400 vrije slag, met een goede indeling. Op de 100 vrije slag en 50 vlinderslag moest ze een zwemster voor zich dulden, maar op de vlinderslag was er wel een persoonlijk record van 0,04 seconden. De laatste medaille haalde Marcha op de 50 vrije slag. Op de 100 en 200 vrije slag kwam Marcha ook nog aan de start in de finale. Ze wist op de 200 vrije slag haar serietijd te benaderen, maar op de 100 vrije slag was de koek op en was ze ruim een seconde langzamer dan in de series.

Sanne van de Pol haalde een medaille, een finaleplaats en een startbewijs voor de ‘Nederlandse’. Op de 50 schoolslag explodeerde Sanne en was van haar categorie als tweede aan de overkant. Ze haalde ruim een seconde van haar oude toptijd af. Op de dubbele afstand, de honderd meter, wist Sanne zich te plaatsen voor de jeugdfinale. Hierin kon ze helaas niet nog een keer haar tijd verbeteren, maar liet wel zien dat er groei in haar zit. Op de 50 vrije slag verbeterde Sanne opnieuw haar tijd en daardoor zal ze stijgen op de ranglijst voor de Nederlandse Kampioenschappen.

Thomas Zielhorst haalde in Antwerpen ‘eindelijk’ zijn startbewijs op de 100 meter rugslag. Na eerdere pogingen, die mislukten, was hij nu succesvol en bleef hij 0,4 seconden onder de tijd. Op de dubbele afstand verbeterde hij zich ook met bijna 0,7 seconden en zal hij weer op deze afstand mogen starten tijdens de Nederlandse Kampioenschappen.

Lukas Schmidt baalde na zijn 100 meter vrije slag. Hij zwom een goede wedstrijd en had de pech dat zijn tijd op het scorebord 0,12 seconden boven de richttijd is voor de Nederlandse Kampioenschappen. Lukas heeft nog een kans tijdens de Brabantse Kampioenschappen en met de juiste instelling moet dit mogelijk zijn. Op de 50 vrije slag zwom hij wel onder de Nederlandse richttijd, maar hij is als eerder sneller geweest.

Voor Femke Golverdingen, Tom Kruis, Ilse van de Pol, Simon Schmidt en Julia Verhoeven was het de eerste keer dat zij in een 50 meter bad zwommen. Zij kwamen alleen op zaterdag aan de start omdat op zondag een Speedowedstrijd een hogere prioriteit had. Julia en Simon wisten op de 50 vlinderslag onder de richttijd voor Brabant te blijven ondanks het feit dat ze in een 50 meter bad zwommen.

Voor Marjolein van de Berg, Jade Groeneveld, Anne Ippel, Chantal Paans, Rebecca Schmidt en Kim Wijnja waren er ook goede tijden te noteren. In de meeste gevallen werden de snelste tijden aangescherpt en lieten ook deze zwemmers zien dat ze zich verbeterd hebben ten opzichte van een jaar terug. Over ongeveer een jaar zal er mogelijk een nog grotere groep naar het zuiden gaan en wie weet is men dan nog succesvoller.