Opgericht op 20 mei 1968
 

Masters redelijk op dreef

[b]Kapelle, 30 oktober 2011 – in het Zeeuwse Kapelle werd de vijfde wedstrijd van de Zuidelijke Cirkel 2011 gehouden. Kim en Annette Wijnja, Arjon de Bok en Harry Cornet waren daar als vertegenwoordigers van de Biesboschzwemmers naar toe gegaan. De wedstrijd kende een matige bezetting getuige de 9 eerste en 3 tweede plaatsen. Daarnaast werden nog vier BBZ-masters records gezwommen. [/b]

Arjon, Harry en Annette hebben het voornemen om in juni 2012 naar het WMK in Riccione (ITA) te gaan en alles staat in het teken van dit evenement. Voor de heren staat het er goed voor. Arjon weet redelijke tijden te zwemmen en de conditie begint ook steeds meer te komen. Harry lijkt nog snelheid te kort te komen, maar qua inhoud zit het daar zeker goed. Zijn tijden zijn vergelijkbaar met een jaar geleden.
Annette sukkelt met een elleboogblessure en dit lijkt haar meer te hinderen dan an tevoren verwacht werd.

Kim kon de stemming in huize Wijnja opbeuren getuige haar goede 50 vrije slag, maar helaas ging de vlinderslag minder dan ze wilde.

Arjon wist op de 25 schoolslag zijn eigen mastersrecord aan te scherpen en Kim verbeterde op de 25 rugslag het bestaande record. Annette wist ondanks haar mindere tijden toch haar record op de 50 vlinderslag aan te scherpen. Het laatste record was op de 25-50-75-100 wisselslag. In de volgorde Kim, Annette, Arjon en Harry werden diverse ploegen van Den Doorn en ZVDO voorbij gezwommen en kwam een acceptabele tijd op de klokken.

Op zaterdag 10 december zal een (grote) afvaardiging naar Eindhoven gaan om daar te strijden in de laatste wedstrijd van de Zuidelijke Cirkel. Er wordt mogelijk een aanval gedaan op het Europese Masters Record op de 4 x100 wisselslag. Arjon, Marjo, Harry en Annette zullen dan het team vormen.

%d bloggers liken dit: