Opgericht op 20 mei 1968
 

Groep ‘Brabantse’ voor Biesboschzwemmers uitgebreid

[b]Sliedrecht, 29 oktober 2011 – In Sliedrecht werd door Den Doorn een limietwedstrijd georganiseerd. Negentien zwemmers van de Biesboschzwemmers hebben daar 21 persoonlijke records en 14 limieten voor de Brabantse Kampioenschappen gezwommen. Ilse van de Pol en Rebecca Schmidt voegden zich bij de reeds geplaatsten zwemmers.[/b]

Voor Ilse is het haar eerste startbewijs voor een Brabants Kampioenschap. Zij heeft zich weten te plaatsen voor de 50 schoolslag en deed dit door ruim 2 seconden van haar persoonlijke record te zwemmen. Later wist ze zich op de 100 wisselslag met ruim 11,5 seconden te verbeteren. Rebecca weet zich meestal op de 50 vlinderslag te plaatsen en zo ook deze keer. Ze verbeterde haar persoonlijke record en mag eind november naar Eindhoven om zich daar opnieuw te meten met de andere zwemmers uit Brabant.

Julia Verhoeven zwom voor het eerst 100 vlinderslag. Zij zwom bijna 1,5 seconden onder de limiettijd voor de winter editie van de ‘Brabantse’. Deze worden half januari in Roosendaal gehouden. Haar tussentijd was ook nog goed voor een limiet en een persoonlijk record van bijna een seconde.

Jade Groeneveld (50 vrije slag), Chantal Paans (50 rugslag), Sanne van de Pol (50 en 100 vrije slag en 100 wisselslag), Lukas Schmidt (50 vrije slag en rugslag), Simon Schmidt (50 vlinderslag en vrije slag) en Thomas Zielhorst (100 wisselslag) waren de anderen die limieten wisten te zwemmen voor een Brabants Kampioenschap. In de meeste gevallen zelfs met persoonlijke records. De 50 meters en 100 wisselslag worden eind november gezwommen, terwijl de 100 meters in januari gezwommen worden.

Femke Golverdingen , Xander Korsman, Tom Kruis en Anne-Lize de Raad wisten geen limieten te zwemmen, maar er waren wel persoonlijke records. Femke verbeterde zich op de 50 rugslag en 100 wisselslag. Xander zwom ruim 4 seconden van zijn 100 schoolslag toptijd af. Tom was op de 100 wisselslag bijna 10 seconden sneller dan ooit en Anne-Lize zwom op de 100 wisselslag onder haar tijd.

Twaalf november staat de tweede wedstrijd van de competitie op het programma. In Gorinchem zullen de Werkendammers proberen zich te handhaven in de top van de rangschikking. Een week eerder mogen Sanne, Lukas en Thomas deelnemen aan een sterk bezette junioren wedstrijd in Amsterdam. Dit alles in het teken van de Brabantse Sprint Kampioenschappen die gehouden worden in Eindhoven op 26 en 27 november.

%d bloggers liken dit: