Nationaal brons voor Thomas Zielhorst

[b]Dordrecht, 17 – 19 juni 2011 – In het weekend van vaderdag hebben Lukas Schmidt, Thomas Zielhorst, Sanne van de Pol en Jade Groeneveld deelgenomen aan de Nederlandse Junioren Kampioenschappen 2011 (#NJK2011). Deze Biesboschzwemmers waren in totaal op 21onderdelen ingeschreven en wisten 14 persoonlijke records en 2 clubrecords te zwemmen. [/b]

Thomas wist op zaterdag middag te verrassen door op de 100 rugslag naar het brons te zwemmen. Hij keerde halverwege als vijfde en dankzij een goede finish wist hij beslag te leggen op de derde plaats. De nummers vier en vijf zaten 0,11 en 0,12 seconden achter hem. Een dag eerder had Thomas op de 200 rugslag al beslag gelegd op een vierde plaats. Op beide afstanden wist hij zijn persoonlijke en clubrecords aan te scherpen. Op de 50, 100 en 200 vrije slag kwam Thomas niet in de buurt van het podium maar scherpte hij wel zijn persoonlijke records aan.

Jade was de jongste deelnemer namens de Biesboschzwemmers aan dit NJK. Het kampioenschap in januari was voor haar uitgelopen op een teleurstelling, maar Jade heeft nu laten zien dat zij wel degelijk hard kan zwemmen. Op alle afstanden waarop ze mocht starten – 100 vrije slag, 100 en 200 rugslag en 200 wisselslag – wist zij haar persoonlijke records aan te scherpen. De grootste verbetering realiseerde zij op de 200 wisselslag, hierop zwom ze ruim 8 seconden sneller dan haar persoonlijke record.

Sanne en Lukas kwamen respectievelijk zes en vijf keer aan de start. Sanne zwom op twee afstanden een persoonlijk record en Lukas deed dit op drie afstanden. Voor Sanne waren er persoonlijke records op de 50 vrije slag en 50 vlinderslag. Op de vrije slag bleef ze ‘steken’ op 30 seconden precies. De vlinderslag wist ze te verbeteren tijdens de 200 wisselslag. De 15e plaats op de 100 schoolslag was haar beste klassering dit kampioenschap. Lukas wist zich te verbeteren op de 50, 100 en 200 vrije slag. Op de 100 meter zwom hij 1,65 seconden sneller, terwijl dit op de 50 meter met 1,21 seconden ging.

De zwemmers trainen nu nog een aantal weken door en zullen daarna gaan genieten van een welverdiende vakantie. Of deze zwemmers op het volgende Nederlandse Kampioenschap weer mogen starten is afhankelijk van de richttijden die door de zwembond vastgesteld worden. Maar een ding is zeker, deze ervaring neemt niemand hen meer af.